ΥΓΕΙΑ

Αυτοί είναι οι 7 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής κύησης

Αυτοί είναι οι 7 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής κύησης

Ως αποβολή χαρακτηρίζεται ο αιφνίδιος τερματισμός της κύησης πριν συμπληρωθεί η 20η εβδομάδα.

Εκτιμάται ότι ποσοστό 10-20% των διαπιστωμένων κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή, ωστόσο το πραγματικό ποσοστό είναι ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερο, καθώς αρκετές αποβολές συμβαίνουν αρκετά νωρίς στην εγκυμοσύνη, πριν καν η γυναίκα αντιληφθεί ότι είναι έγκυος.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, μερικοί από τους γνωστούς παράγοντες κινδύνου που μπορεί να συμβάλουν σε μια αποβολή είναι οι εξής:

1. Ηλικία: Οι γυναίκες άνω των 35 ετών αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής σε σύγκριση με πιο νέες γυναίκες. Ο κίνδυνος στην ηλικία των 35 ετών είναι περίπου 20%. Στην ηλικία των 40 ετών, ο κίνδυνος υπολογίζεται στο 40% και στην ηλικία των 45 ετών φτάνει το 80%. Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι και η ηλικία του πατέρα επηρεάζει τις πιθανότητες αποβολής.

2. Προηγούμενες αποβολές: Οι γυναίκες που είχαν στο παρελθόν δύο ή και περισσότερες συνεχόμενες αποβολές αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μίας ακόμη αποβολής.

3. Χρόνια νοσήματα: Γυναίκες που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως ο αρρύθμιστος διαβήτης, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

4. Διαταραχές της μήτρας ή του τραχήλου: Διάφορες ανωμαλίες της μήτρας ή οι αδύναμοι ιστοί του τραχήλου ενδέχεται να συμβάλλουν σε μια αποβολή.

5. Κάπνισμα, κατάχρηση αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες: Οι ανθυγιεινές συνήθειες της εγκυμονούσας αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής.

6. Βάρος: Τόσο οι παχύσαρκες όσο και οι λιποβαρείς γυναίκες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

7. Επεμβατικές προγεννητικές εξετάσεις: Εξετάσεις όπως η λήψη χοριακών λαχνών και η αμνιοκέντηση ενέχουν μικρό αλλά υπαρκτό κίνδυνο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top