Γαλλία: Σε κρίσιμη κατάσταση τρία από τα παιδιά που μαχαιρώθηκαν από τον δράστη που εισέβαλε σε πάρκο - Δείτε βίντεο

Γαλλία: Σε κρίσιμη κατάσταση τρία από τα παιδιά που μαχαιρώθηκαν από τον δράστη που εισέβαλε σε πάρκο - Δείτε βίντεο

Συναγερμός σήμανε στο Ανεσί στις γαλλικές Άλπεις όταν ένας άνδρας με «τουρμπάνι στο κεφάλι» εισέβαλε σε πάρκο και επιτέθηκε με μαχαίρι σε μικρά παιδιά και ενήλικες.

Σύμφωνα με το BFMTV, τα παιδιά είναι ηλικίας περίπου 3 ετών και είναι μαθητές νηπιαγωγείου. Στο πάρκο, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, είχαν πάει σχολική εκδρομή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν. Στους τραυματίες σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο είναι και ένας ενήλικας. Τρία από τα παιδιά, σύμφωνα με τη Le Figaro είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Νωρίτερα η αστυνομία είχε αναφέρει ότι τραυματίστηκαν οκτώ παιδιά.

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 45 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι Σύρος μετανάστης, συνελήφθη από τις αρχές. Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro είχε υποβάλει αίτηση ασύλου στη γαλλική Υπηρεσία Προστασίας Προσφύγων (Ofpra) στις 28 Νοεμβρίου 2022.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της επίθεσης.

Βίντεο που φέρεται να είναι ο δράστης λίγα λεπτά πριν τη σύλληψή του:

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν επιβεβαίωσε, στο Twitter, ότι ο ύποπτος συνελήφθη.
Βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην Εθνοσυνέλευση μετά την επίθεση αυτή.

Η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γιαέλ Μπρον-Πιβέ ζήτησε να τηρηθεί σιγή ενός λεπτού «για τα παιδιά, για τις οικογένειές τους», έπειτα από αυτή την «πολύ σοβαρή» επίθεση.

Στο σημείο της επίθεσης σπεύδει η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE