Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Ημέρα εθνικού πένθους η Τετάρτη στην Ιταλία

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Ημέρα εθνικού πένθους η Τετάρτη στην Ιταλία

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε στην Ιταλία η Τετάρτη, ημέρα της κηδείας του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.

Το κυβερνητικό διάταγμα προβλέπει επίσης ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας από σήμερα έως την Τετάρτη, ημέρα κηδείας του «Καβαλιέρε» που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Κύπρου).

Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από τη βίλα του στο Άρκορε

Στο μεταξύ, έξω από την βίλα του Άρκορε, όπου μεταφέρθηκε η σορός του Μπερλουσκόνι, άρχισε να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών, αλλά πρόσβαση στην έπαυλη έχουν μόνον οι στενοί συγγενείς του Καβαλιέρε και μετρημένοι οικογενειακοί φίλοι.

   

Η σορός του Μπερλουσκόνι δεν θα τεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν τελικά ότι η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα τεθεί αύριο σε λαϊκό προσκύνημα.

Αιτία, όπως γράφει ο Τύπος, είναι η δυσκολία να μπορέσει να ελεγχθεί η μεγάλη προσέλευση των πολιτών.

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE