ΔΙΕΘΝΗ

Νότιγχαμ: Μέχρι και η αντιτρομοκρατική συμμετέχει στις έρευνες της επίθεσης με τους 3 νεκρούς

Νότιγχαμ: Μέχρι και η αντιτρομοκρατική συμμετέχει στις έρευνες της επίθεσης με τους 3 νεκρούς

Τα κίνητρα των επιθέσεων με μαχαίρι και φορτηγό στη Νότιγχαμ χθες Τρίτη (13.6.2023), από την οποία σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι, ψάχνουν οι Αρχές της Βρετανίας ανακρίνοντας τον 31χρονο που συνέλαβαν.

Όλα έγιναν χθες στις 04:00 τα ξημερώματα (06:00 ώρα Ελλάδας), όταν οι Αρχές κλήθηκαν για την επίθεση στη Νότιγχαμ και εντόπισαν νεκρούς 2 19χρονους φοιτητές – ένα αγόρι και ένα κορίτσι – με τραύματα από μαχαίρι ενώ μετά από περαιτέρω έρευνα, βρήκαν νεκρό και έναν 50χρονο περίπου 3 χλμ. πιο μακριά.

Ο φερόμενος ως δράστης χρησιμοποίησε στη συνέχεια ένα φορτηγάκι, το οποίο ανήκε στον 50χρονο, για να πέσει πάνω σε τρεις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αφού σταμάτησε το όχημα, η αστυνομία χρησιμοποίησε τέιζερ για να ακινητοποιήσει και να συλλάβει τον 31χρονο άνδρα. Δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι για το περιστατικό.

Όπως μετέδωσε το BBC, επίσημες πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο ύποπτος έχει καταγωγή από τη δυτική Αφρική. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Παράλληλα, άλλες πηγές σημείωσαν ότι ο ύποπτος δεν είναι Βρετανός πολίτης, αλλά ζει στη Βρετανία «πολλά χρόνια» νομίμως, ενώ δεν έχει ποινικό μητρώο.

Σε αυτό το στάδιο μέλη της αντιτρομοκρατικής συμμετέχουν στην έρευνα, με την επιθεωρήτρια της αστυνομίας του Νότιγχαμσάιρ Κέιτ Μέινελ δήλωσε ότι οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο. «Είμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια της έρευνας και πρέπει να εντοπίσουμε τα κίνητρα πίσω από τις επιθέσεις», επεσήμανε η ίδια.

Σε λιγότερο από 2 ώρες εκτυλίχθηκε το περιστατικό

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην πόλη, κυρίως στη φοιτητική κοινότητα, καθώς στο Νότιγχαμ υπάρχουν 2 πανεπιστήμια με συνολικά περισσότερους από 50.000 φοιτητές.

Τα βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το ένα από τα δύο θύματα, η Γκρέις Κούμαρ, έπαιζε στην ομάδα χόκεϊ εφήβων της Αγγλίας. Ο άλλος φοιτητής, ο Μπάρναμπι Ουέμπερ, ήταν παίκτης του κρίκετ.

Το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ επιβεβαίωσε «με μεγάλη θλίψη» ότι οι δύο 19χρονοι φοιτούσαν στο ίδρυμα και διευκρίνισε ότι δέχθηκαν την επίθεση την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους έπειτα από πάρτι για το τέλος των εξετάσεων.

Προγραμματισμένη για χθες Τρίτη εκδήλωση για την αποφοίτηση αναβλήθηκε, ενώ η φοιτητική ένωση του πανεπιστημίου ανακοίνωσε ότι είναι «σοκαρισμένη και συγκλονισμένη» από την επίθεση. Το φονικό επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε λιγότερες από δύο ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο σινιάλο από ΕΕ προς Ερντογάν, ενθαρρυμένη η Λευκωσία

Βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Κύπρου – Πού αναμένεται να κυμανθεί μέχρι το 2026

Μήπως είσαι δικαιούχος για μειωμένο ρεύμα 20% και δεν το γνωρίζεις; Μάθε όλες τις λεπτομέρειες

Οικιακή βοηθός έκλεβε χρυσαφικά – Την «τσάκωσαν» να τα βγάζει φωτογραφίες και να τα πουλά στο διαδίκτυο

Οδηγοί προσοχή! Κλειστό σήμερα τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου

Παρέλαβε πακέτο με ναρκωτικά από το εξωτερικό – Χειροπέδες σε 34χρονο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top