ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Δημητρίου: «Συνέχιση αγώνα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων των προσφύγων»

Α. Δημητρίου: «Συνέχιση αγώνα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων των προσφύγων»

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα αποκαταστήσει τα δικαιώματα των προσφύγων στην Κύπρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Η κα. Δημητρίου αναφέρθηκε προ ημερησίας διατάξεως της Ολομέλειας, στην 20ή Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, που καθιερώθηκε το 2001 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών «ως ημέρα τιμής και αναγνώρισης του ανείπωτου πόνου και της ασύλληπτης τραγωδίας που βίωσε ή/και βιώνει ο καθένας και η καθεμία πρόσφυγας, αλλά και της ψυχικής δύναμης την οποία διαθέτουν».

«Ως Βουλή των Αντιπροσώπων, εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τον σεβασμό μας στους απανταχού πρόσφυγες και παράλληλα τιμούμε την καρτερία, το κουράγιο και την αντοχή τους. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, διά του θεσμικού μας ρόλου, να πράττουμε οτιδήποτε θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ για την άμεση ανακούφιση και την απάμβλυνση των σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν συλλήβδην οι πρόσφυγες», είπε.

Παράλληλα, η κα. Δημητρίου έδωσε έμφαση στο εθνικό θέμα της Κύπρου, και ειδικότερα στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτεία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top