ΕΛΛΑΔΑ

Λήμνος: Διάσωση 40 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο – Συνελήφθη διακινητής

Λήμνος: Διάσωση 40 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο – Συνελήφθη διακινητής

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 40 παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λήμνου, προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κάποιος από τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης «112» επικαλούμενος μηχανική βλάβη. Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού ενώ δεσμεύτηκαν και τρία παραπλέοντα πλοία.

Από ξηράς επίσης επιχείρησαν δύο περιπολικά οχήματα του λιμενικού.

Οι παράτυποι μετανάστες με περιπολικό σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 33χρονος που φέρεται ως διακινητής των αλλοδαπών και χειριστής του ιστιοφόρου ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top