ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ενέκρινε κυπριακό πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ για αιγοπροβατοτρόφους

Κομισιόν: Ενέκρινε κυπριακό πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ για αιγοπροβατοτρόφους

Κυπριακό πρόγραμμα κρατικής στήριξης ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για βοήθεια προς τους αιγοπροβατοτρόφους οι οποίοι επηρεάστηκαν από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενέκρινε η Κομισιόν σύμφωνα με ανακοίνωση της την Τρίτη.

Η ενίσχυση αφορά περιορισμένα ποσά ενισχύσεων με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, για στήριξη της αναγκών ρευστότητας των αιγοπροβατοτρόφων που πλήττονται από την τρέχουσα γεωπολιτική κρίση.

Η βοήθεια δεν θα υπερβαίνει τα 250 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο και θα μπορεί να χορηγείται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Κομισιόν έκρινε πως το σχέδιο συνάδει με τους όρους που καθορίζει το προσωρινό πλαίσιο κρίσης και μετάβασης για τις κρατικές ενισχύσεις, καθώς και ότι είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους στη βάση της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ (αρθρο 107, παρ. 3β)

Το προσωρινό πλαίσιο κρίσης και μετάβασης για τις κρατικές ενισχύσεις αφορά τη στήριξη μέτρων σε τομείς κρίσιμους για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και τη μείωση των εξαρτήσεων σε καύσιμα. Το πλαίσιο ισχύει από τις 9 Μαρτίου 2023 με απόφαση της Επιτροπής, και τροποποιεί και παρατείνει εν μέρει το Προσωρινό Πλαίσιο για την αντιμετώπιση κρίσεων (εγκρίθηκε στις 23 Μαρτίου 2022).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top