ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ σε ξένους επενδυτές - «Σας θεωρώ συνεργάτες στην προσπάθεια του ρόλου της Κύπρου»

ΠτΔ σε ξένους επενδυτές - «Σας θεωρώ συνεργάτες στην προσπάθεια του ρόλου της Κύπρου»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με ξένους επενδυτές, η οποία διοργανώθηκε από κοινού από την Κυβέρνηση και τον οργανισμό Invest Cyprus στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 και πλέον ξένοι επενδυτές και ξένες εταιρείες που προέβησαν σε άμεσες επενδύσεις ή μετέφεραν την έδρα τους στην Κύπρο, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα βασικών τομέων της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων της τεχνολογίας (ICT), των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των ακινήτων/κατασκευών, των υπηρεσιών, της εκπαίδευσης, της ναυτιλίας και του λιανικού και χονδρικού εμπορίου. 

Από πλευράς Κυβέρνησης συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας, Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και η Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη χώρα, τους οποίους θεωρεί ως συνεργάτες στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Οι επενδυτές ενημέρωσαν την Κυβέρνηση για τα εμπόδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και προέβησαν σε σχετικές εισηγήσεις, για βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι στους επόμενους μήνες θα διοργανωθεί εκ νέου συζήτηση, κατά την οποία η Κυβέρνηση θα ενημερώσει τους επενδυτές για τις ενέργειες που έχουν γίνει.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο γεύμα που παρέθεσε η Πρεσβεία της Σουηδίας με την ευκαιρία της λήξης της Σουηδικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στο Κυπριακό, την κατάσταση στην Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, καθώς και άλλα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρακάθισε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε η Πρεσβεία της Σουηδίας, με την ευκαιρία της λήξης της Προεδρίας της χώρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προς τους Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ, στη Λευκωσία.

Σε ομιλία του κατά το γεύμα εργασίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα επιτεύγματα της Σουηδικής Προεδρίας, όπως, ανάμεσα σε άλλα, την υιοθέτηση του 10ου και 11ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τη σημαντική συμφωνία που επετεύχθη για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.  

Είπε, ακόμα, ότι ο ίδιος ήταν ενεργά εμπλεκόμενος κατά την πρώτη Προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ το 2012 και σημείωσε πως θεωρεί ότι η επόμενη το 2026 θα είναι από τα πλέον σημαντικά ορόσημα της θητείας του, υπογραμμίζοντας ότι πρόθεση του είναι όπως διορίσει τους επόμενους μήνες Υφυπουργό αρμόδιο για την Προεδρία της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι απόλυτα σημαντικό η ΕΕ να συνεχίσει να στηρίζει τον ηρωικό λαό της Ουκρανίας και να βρίσκεται στην προμετωπίδα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top