ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ σε ξένους επενδυτές - «Σας θεωρώ συνεργάτες στην προσπάθεια του ρόλου της Κύπρου»

ΠτΔ σε ξένους επενδυτές - «Σας θεωρώ συνεργάτες στην προσπάθεια του ρόλου της Κύπρου»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με ξένους επενδυτές, η οποία διοργανώθηκε από κοινού από την Κυβέρνηση και τον οργανισμό Invest Cyprus στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 και πλέον ξένοι επενδυτές και ξένες εταιρείες που προέβησαν σε άμεσες επενδύσεις ή μετέφεραν την έδρα τους στην Κύπρο, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα βασικών τομέων της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων της τεχνολογίας (ICT), των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των ακινήτων/κατασκευών, των υπηρεσιών, της εκπαίδευσης, της ναυτιλίας και του λιανικού και χονδρικού εμπορίου. 

Από πλευράς Κυβέρνησης συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας, Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και η Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη χώρα, τους οποίους θεωρεί ως συνεργάτες στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Οι επενδυτές ενημέρωσαν την Κυβέρνηση για τα εμπόδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και προέβησαν σε σχετικές εισηγήσεις, για βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι στους επόμενους μήνες θα διοργανωθεί εκ νέου συζήτηση, κατά την οποία η Κυβέρνηση θα ενημερώσει τους επενδυτές για τις ενέργειες που έχουν γίνει.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο γεύμα που παρέθεσε η Πρεσβεία της Σουηδίας με την ευκαιρία της λήξης της Σουηδικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στο Κυπριακό, την κατάσταση στην Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, καθώς και άλλα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρακάθισε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε η Πρεσβεία της Σουηδίας, με την ευκαιρία της λήξης της Προεδρίας της χώρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προς τους Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ, στη Λευκωσία.

Σε ομιλία του κατά το γεύμα εργασίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα επιτεύγματα της Σουηδικής Προεδρίας, όπως, ανάμεσα σε άλλα, την υιοθέτηση του 10ου και 11ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τη σημαντική συμφωνία που επετεύχθη για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.  

Είπε, ακόμα, ότι ο ίδιος ήταν ενεργά εμπλεκόμενος κατά την πρώτη Προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ το 2012 και σημείωσε πως θεωρεί ότι η επόμενη το 2026 θα είναι από τα πλέον σημαντικά ορόσημα της θητείας του, υπογραμμίζοντας ότι πρόθεση του είναι όπως διορίσει τους επόμενους μήνες Υφυπουργό αρμόδιο για την Προεδρία της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι απόλυτα σημαντικό η ΕΕ να συνεχίσει να στηρίζει τον ηρωικό λαό της Ουκρανίας και να βρίσκεται στην προμετωπίδα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούςΣε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top