ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό επταήμερη κράτηση οι δύο που μετέφεραν με βάρκες 45 μετανάστες στην Κύπρο

Υπό επταήμερη κράτηση οι δύο που μετέφεραν με βάρκες 45 μετανάστες στην Κύπρο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 18 και 20 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης ατόμων ώστε να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «γύρω στις 16.30 της Πέμπτης 22 Ιουνίου λήφθηκε πληροφορία για την ύπαρξη άγνωστου σκάφους 25 ναυτικά μίλια ανατολικά του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο. Ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας στάλθηκε στην περιοχή για αναγνώριση και διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο σκαφών, με το πρώτο να βρίσκεται σε απόσταση 25 ναυτικά μίλια ανατολικά του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο και το δεύτερο σε απόσταση 35 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του συγκεκριμένου Ακρωτηρίου».

Πρόσθεσε ότι «αστυνομική άκατος προσέγγισε αρχικά το πρώτο σκάφος το οποίο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μια άσπρη ξύλινη βάρκα η οποία ήταν ακυβέρνητη και σε κακή κατάσταση. Στο σκάφος διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν 18 άτομα εκ των οποίων 13 άνδρες, μία γυναίκα και τέσσερα παιδιά εκ των οποίων τα δύο ασυνόδευτα, όλοι από την Συρία».

Σημείωσε πως «έγινε άμεση επιβίβαση των προσώπων στην αστυνομική άκατο και μεταφέρθηκαν στην Μαρίνα Αγίας Νάπας. Όπως ανέφεραν οι μετανάστες αναχώρησαν την Τετάρτη 21 Ιουνίου από το Ταρτούς της Συρίας με προορισμό την Κύπρο και πλήρωσαν από 2.500 δολάρια έκαστος για τη μεταφορά».

Όπως είπε ο κ. Θεοδούλου τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου εξασφάλισαν μαρτυρία εναντίον ενός ατόμου ηλικίας 18 ετών ο οποίος ήταν ο πλοηγός του σκάφους και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Αναφορικά με το δεύτερο σκάφος που εντοπίστηκε «αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για φουσκωτό του οποίου οι επιβαίνοντες στην θέα του αστυνομικού ελικοπτέρου προέβησαν σε σήμα κινδύνου». Δεύτερη αστυνομική άκατος απέπλευσε προς το σημείο για διάσωση, ενώ εμπορικό σκάφος το οποίο βρισκόταν πλησίον του σημείου του φουσκωτού σκάφους, περισυνέλλεξε τους επιβαίνοντες και στην συνέχεια με την άφιξη της αστυνομικής άκατου επιβιβάστηκαν σε αυτή, και μεταφέρθηκαν στην μαρίνα Αγίας Νάπας, πρόσθεσε.

Στο σκάφος «επέβαιναν 27 άτομα εκ των οποίων 13 άνδρες, 3 γυναίκες και 11 παιδιά εκ των οποίων τα 3 ασυνόδευτα, όλοι από την Συρία. Όπως ανέφεραν οι μετανάστες αναχώρησαν την Τετάρτη 21 Ιουνίου από το Ταρτούς της Συρίας με προορισμό την Κύπρο και πλήρωσαν από 2.500 χιλιάδες δολάρια έκαστος» είπε.

Τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου εξασφάλισαν μαρτυρία εναντίον νεαρού ηλικίας 20 ετών, ο οποίος ήταν ο πλοηγός του σκάφους και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος. Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά, πρόσθεσε.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο 7 ημερών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top