ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρέφονται στα e-meetings οι Κύπριοι – Το προτιμούν 6 στις 10 επιχειρήσεις

Στρέφονται στα e-meetings οι Κύπριοι – Το προτιμούν 6 στις 10 επιχειρήσεις

Προτίμηση στις εξ αποστάσεως συναντήσεις μέσω διαδικτύου δείχνουν να έχουν οι περισσότερες επιχειρήσεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και μετά, τα μοντέλα εργασίας έχουν αλλάξει ριζικά αφού, οι λύσεις που έδιναν οι εξ αποστάσεως συναντήσεις μέσω διαδικτύου ήταν ο πιο εύκολος τρόπος για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να διατηρούν την κανονική ροή της καθημερινότητας χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις και δυσκολίες.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 50% των επιχειρήσεων με 10 ή περισσότερους υπαλλήλους ή αυτοαπασχολούμενους, πραγματοποίησαν εξ αποστάσεως συναντήσεις μέσω διαδικτύου.

Τι ισχύει στην Κύπρο

Μεγάλο ήταν το ποσοστό που κατέγραψε η Κύπρος κατά το 2022, αποδεικνύοντας ότι οι εξ αποστάσεως συναντήσεις μέσω διαδικτύου είναι ένα εργαλείο που ήρθε για να μείνει αφού, η χρήση του προτού ξεσπάσει η πανδημία ήταν αν όχι σπάνια, σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Συγκεκριμένα, το 2022 στην Κύπρο το 59% των επιχειρήσεων, ή αλλιώς οι 6 στις 10, με 10 ή περισσότερους υπαλλήλους ή αυτοαπασχολούμενους, πραγματοποίησαν εξ αποστάσεως συναντήσεις μέσω διαδικτύου.

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπήρχε μεγάλη διακύμανση στο ποσοστό των επιχειρήσεων που χρησιμοποίησαν αυτό τον τρόπο για τις συναντήσεις τους μιας και ήταν ένα εργαλείο που κάποιες χώρες χρησιμοποιούσαν ήδη πριν από την πανδημία.

Τα μεγαλύτερα μερίδια καταγράφηκαν στη Σουηδία με 79,4% και στη Φινλανδία με 78,5%, ακολουθούμενη από τη Δανία με 78,0%, τη Μάλτα με 68,3% και την Ιρλανδία με 63,6%.

Στην αντίθετη πλευρά, τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Βουλγαρία με 28,2%, στην Ουγγαρία με 29,4%, στη Ρουμανία με 31,2%, στην Ελλάδα με 32,9% και στη Σλοβακία με 35,2%.

Κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις πρόσφεραν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εργασία

Τα στατιστικά δεδομένα για την απομακρυσμένη πρόσβαση στοχεύουν στη μέτρηση της τεχνολογικής ετοιμότητας των επιχειρήσεων να δώσουν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως παρέχοντάς τους απομακρυσμένη πρόσβαση σε τρεις τύπους εταιρικών πόρων όπως, στο σύστημα email, σε έγγραφα και σε επιχειρηματικές εφαρμογές ή λογισμικό του επιχείρηση.

Το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις, ή αλλιώς το 57%, με 10 ή περισσότερους υπαλλήλους ή αυτοαπασχολούμενους πρόσφεραν και τους τρεις τύπους απομακρυσμένης πρόσβασης στους υπαλλήλους τους.

Όσον αφορά το μέγεθος των επιχειρήσεων, το 91,0% των μεγάλων επιχειρήσεων με 250 ή περισσότερους μισθωτούς ή αυτοαπασχολούμενους, πρόσφεραν και τους τρεις τύπους απομακρυσμένης πρόσβασης στους εργαζομένους τους, ενώ το ίδιο συνέβη στο 77,2% των μεσαίων επιχειρήσεων, από 50 σε 249 μισθωτούς ή αυτοαπασχολούμενους, και 52,4% των μικρών επιχειρήσεων, από 10 σε 49 μισθωτούς ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις ηγούνται σε όλους τους τύπους απομακρυσμένης πρόσβασης. Σχεδόν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις πρόσφεραν απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα email της επιχείρησης κατά 97,2%, σε έγγραφα της επιχείρησης όπως, αρχεία, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, γραφήματα, φωτογραφίες κατά 94,0% και σε επιχειρηματικές εφαρμογές ή λογισμικό της επιχείρησης όπως, σε λογιστικά συστήματα, πωλήσεις, παραγγελίες, συστήματα Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων κατά 92,4%.

Όσον αφορά τις μεσαίες επιχειρήσεις, το 90,9% παρείχε στους υπαλλήλους τους απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα email, το 83,0% στα έγγραφα της επιχείρησης και το 80,4% στις επιχειρηματικές εφαρμογές ή λογισμικό της επιχείρησης.

Συγκριτικά, οι μικρές επιχειρήσεις παρείχαν εξ αποστάσεως πρόσβαση σε μικρότερο βαθμό, αφού το 74,8% παρείχαν στους υπαλλήλους τους απομακρυσμένη πρόσβαση στο email, το 60,9% σε έγγραφα και το 57,5% σε επιχειρηματικές εφαρμογές ή λογισμικό της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top