ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται στην Κύπρο να παντρευτούν: Αυτές οι χώρες μας προτιμούν – Ποιες περιοχές επιλέγουν και ποια τα οφέλη

Έρχονται στην Κύπρο να παντρευτούν: Αυτές οι χώρες μας προτιμούν – Ποιες περιοχές επιλέγουν και ποια τα οφέλη

Σημαντικά είναι τα οφέλη για την Κύπρο, από την βιομηχανία τέλεσης γάμων ζευγαριών του εξωτερικού.

Χιλιάδες είναι τα ζευγάρια από όλο τον κόσμο που επιλέγουν τη χώρα μας για την σημαντικότερη στιγμή της ζωής τους με αποτέλεσμα ο τουρισμός και κατ' επέκταση η οικονομία της Κύπρου να επηρεάζονται θετικά.

Η πιο σημαντική χώρα αφίξεων στην Κύπρο, από ζευγάρια που θέλουν να επισημοποιήσουν τον έρωτα τους, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας στο ThemaOnline o Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών εκδηλώσεων (ΠΑ.ΣΥ.ΕΠ.ΕΚ), Μάκης Τσιάτσιος ανέφερε ότι «οι βασικές μας αγορές είναι και οι τουριστικές μας αγορές. Η βασική αγορά που έχουμε είναι η Αγγλική η οποία ξεπερνά το 60%»

«Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν η δεύτερη μας αγορά αλλά τώρα έχει εξαφανισθεί αυτή η κατηγορία. Άλλες χώρες που μας επισκέπτονται για γαμήλιο τουρισμό είναι ο Λίβανος και το Ισραήλ από το οποίο τα τελευταία χρόνια έχουμε αυξημένη ροή. Παρόλα αυτά όμως μένουν για λίγο διάστημα στη χώρα, δηλ. μπορεί να έρθουν να παντρευτούν και την επόμενη μέρα να φύγουν», εξήγησε.

«Εκτός από αυτές τις χώρες, έρχονται και από τις παραδοσιακές αγορές που έχει η Κύπρος, όπως Βαλκάνια, Γερμανία, Σκανδιναβία», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τις περιοχές τις οποίες προτιμούν όσοι έρχονται για γαμήλιο τουρισμό, ο κύριος Τσιάτσιος σημείωσε ότι «δεν έχει να κάνει μόνο με συγκεκριμένες περιοχές αλλά ανάλογα με το πώς επιλέγει την εικόνα του γάμου του ο καθένας. Πολλοί κάνουν γάμους σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Είναι όμως γάμοι που έρχονται και για τουριστικό σκοπό στην Κύπρο γι’ αυτό και μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα παράλια. Έχουμε γάμους από την Αγία Νάπα μέχρι την Πόλις Χρυσοχούς»

Μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών εκδηλώσεων σχολίασε και την περίοδο του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι «τότε η βιομηχανία γκρεμίστηκε τελείως».

«Είχαμε άτομα που μετέφεραν τους γάμους τους, άρα τα νούμερα τα οποία είναι αυξημένα τώρα, δεν είναι μόνο λόγω της ζήτησης, αλλά και γιατί πολλοί μετέφεραν τους γάμους τους από το 2020-2021 στο 2022, στο 2023 και 2024 αντίστοιχα», ανέφερε.

«Η Κύπρος «κρατά ένα χαρτί στα χέρια της» με τον πολιτικό γάμο ο οποίος έχει νομική ισχύ, κυρίως για την Αγγλία που είναι και η βασική μας αγορά, οπότε υπάρχει ροή επειδή ενδιαφέρει τον κόσμο», είπε ο κύριος Τσιάτσιος.

Ωστόσο, η προσκόμιση συγκεκριμένων πιστοποιητικών, έβαζε εμπόδια στις κρατήσεις. Για τον σκοπό αυτό το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Εσωτερικών, προχώρησαν με απλοποίηση των απαιτούμενων πιστοποιητικών. 

«Είχαν προσθέσει πέρσι ένα χαρτί λόγω Ευρωπαϊκής οδηγίας που για εμάς δεν θα έπρεπε να ισχύει και η Αγγλία δεν μπορούσε να το εκδώσει και έτσι ακύρωναν τους γάμους στην Κύπρο. Βρήκαμε πολύ νωρίς το πρόβλημα. Είναι εύκολη η διαδικασία να παντρευτεί κάποιος στην Κύπρο», εξήγησε ο Αντιπρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΕΠ.ΕΚ.

Destination wedding

Όσο αφορά τη διαφορά του πολιτικού γάμου (destination wedding) σε σχέση με τον Κυπριακό, ο κύριος Τσιάτσιος εξήγησε πως «ο Κυπριακός γάμος έχει πολλά άτομα αλλά γίνεται μία φορά την εβδομάδα ενώ, στην περίπτωση του ξένου πολιτικού γάμου, μπορεί να είναι 50 άτομα, αλλά αυτοί οι 50 που θα έρθουν κλείνουν ο καθένας  τουλάχιστον 1 εβδομάδα διακοπές στην Κύπρο»

Οφέλη από τον γαμήλιο τουρισμό

«Εκτός από το πάρτι του γάμου, έχεις και 350 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα και δουλεύουν και όλα τα εστιατόρια, τα μπαρς και το λιανικό εμπόριο κατά τη διάρκεια εκείνης της εβδομάδας γι’ αυτό και είναι πολλαπλά τα οφέλη από τον γαμήλιο τουρισμό»

Καταλήγοντας, ο κύριος Τσιάτσιος επισήμανε τι είναι αυτό που ζητάνε τα ζευγάρια τα οποία έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για να παντρευτούν λέγοντας πως «στο παζάρι ζητάνε να τους βρεις ένα ξενοδοχείο σε περιοχές που έχει καλό καιρό αλλά και να τους βοηθήσεις να κάνουν ένα νόμιμο γάμο όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται. Στο γαμήλιο τουρισμό δεν κερδίζουν μόνο τα μαγαζιά και οι χώροι που κάνουν τους γάμους»

«Καταφέραμε και προσθέσαμε και αρχαιολογικούς χώρους και γενικά περισσότερους χώρους σε κάθε Δήμο άρα τους δίνουμε και άλλες επιλογές. Μπορούν να κάνουν το γάμο τους σε ένα αρχαιολογικό χώρο και μετά να πάνε είτε κάπου να κάνουν το πάρτι τους είτε σε κάποιο εστιατόριο να φάνε. Είναι μία αγορά η οποία βοηθάει όλη την οικονομία ευρύτερα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top