ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Αννίτας για διακοπή επιδοτήσεων σε ρεύμα και καύσιμα – «Μας προβληματίζει ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής»

«Πυρά» Αννίτας για διακοπή επιδοτήσεων σε ρεύμα και καύσιμα – «Μας προβληματίζει ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής»

Μας προβληματίζει ιδιαιτέρως ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής προς τη διόγκωση των μόνιμων ανελαστικών δαπανών, ενώ την ίδια στιγμή αποσύρονται σε ακατάλληλο χρόνο μέτρα που αποδεδειγμένα είχαν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία μας, αναφέρει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου σε γραπτή της δήλωση, για διακοπή μέτρων στήριξης στα καύσιμα και στο ρεύμα.

"Είναι πραγματικά λυπηρό που μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου η Κυβέρνηση επέλεξε να διακόψει απότομα και σχεδόν εξ ολοκλήρου τα προσωρινά μέτρα στήριξης στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα", επεσήμανε η κ. Δημητρίου στη γραπτή της δήλωση.

Σημείωσε πως αυτά "ήταν τα δύο μοναδικά μέτρα τα οποία στήριζαν, μεταξύ άλλων, τη μεσαία τάξη, τους αυτοεργοδοτούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι ταυτόχρονα πλήττονται από τη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων".

"Ειδικά εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε τη συνέχιση των μέτρων για ακόμη έξι μήνες, μας λυπεί πραγματικά που η εισήγησή μας για έστω τρίμηνη παράταση δεν έγινε αποδεχτή", πρόσθεσε.

Ανέφερε πως "από την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα, ιδίως αυτή την περίοδο, θα πληγούν σημαντικά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση ολόκληρη η οικονομία. Θα επέλθει ενδεχομένως και ένα νέο κύμα αυξήσεων σε σειρά αγαθών και υπηρεσιών".

"Μας προβληματίζει ιδιαιτέρως ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής προς τη διόγκωση των μόνιμων ανελαστικών δαπανών, όπως επισημαίνει και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, και την ίδια στιγμή να αποσύρονται σε ακατάλληλο χρόνο μέτρα που αποδεδειγμένα είχαν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία μας", σημείωσε.

Ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη δημοσιονομική διαχείριση και να παρεμβαίνει ουσιαστικά έτσι ώστε η δημοσιονομική πειθαρχία να μην είναι διακηρυκτική αλλά ουσιαστική.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top