ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Αννίτας για διακοπή επιδοτήσεων σε ρεύμα και καύσιμα – «Μας προβληματίζει ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής»

«Πυρά» Αννίτας για διακοπή επιδοτήσεων σε ρεύμα και καύσιμα – «Μας προβληματίζει ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής»

Μας προβληματίζει ιδιαιτέρως ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής προς τη διόγκωση των μόνιμων ανελαστικών δαπανών, ενώ την ίδια στιγμή αποσύρονται σε ακατάλληλο χρόνο μέτρα που αποδεδειγμένα είχαν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία μας, αναφέρει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου σε γραπτή της δήλωση, για διακοπή μέτρων στήριξης στα καύσιμα και στο ρεύμα.

"Είναι πραγματικά λυπηρό που μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου η Κυβέρνηση επέλεξε να διακόψει απότομα και σχεδόν εξ ολοκλήρου τα προσωρινά μέτρα στήριξης στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα", επεσήμανε η κ. Δημητρίου στη γραπτή της δήλωση.

Σημείωσε πως αυτά "ήταν τα δύο μοναδικά μέτρα τα οποία στήριζαν, μεταξύ άλλων, τη μεσαία τάξη, τους αυτοεργοδοτούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι ταυτόχρονα πλήττονται από τη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων".

"Ειδικά εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε τη συνέχιση των μέτρων για ακόμη έξι μήνες, μας λυπεί πραγματικά που η εισήγησή μας για έστω τρίμηνη παράταση δεν έγινε αποδεχτή", πρόσθεσε.

Ανέφερε πως "από την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα, ιδίως αυτή την περίοδο, θα πληγούν σημαντικά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση ολόκληρη η οικονομία. Θα επέλθει ενδεχομένως και ένα νέο κύμα αυξήσεων σε σειρά αγαθών και υπηρεσιών".

"Μας προβληματίζει ιδιαιτέρως ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής προς τη διόγκωση των μόνιμων ανελαστικών δαπανών, όπως επισημαίνει και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, και την ίδια στιγμή να αποσύρονται σε ακατάλληλο χρόνο μέτρα που αποδεδειγμένα είχαν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία μας", σημείωσε.

Ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη δημοσιονομική διαχείριση και να παρεμβαίνει ουσιαστικά έτσι ώστε η δημοσιονομική πειθαρχία να μην είναι διακηρυκτική αλλά ουσιαστική.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα διαμαρτυρία για λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας: «Οικογένειες στον δρόμο» - Δείτε φωτογραφίες

Ντόναλντ Τραμπ: Τι θα γίνει με την υποψηφιότητά του στις εκλογές αφού καταδικάστηκε - Υποστηρικτές του καλούν σε εξέγερση

Αυξημένο το επίδομα τέκνου: Σήμερα η καταβολή του - Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σε αυτές τις επαρχίες αυξήθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων - Τι γίνεται με τα ενοίκια; - Αυτή είναι η εικόνα της αγοράς

Έκαναν πλιάτσικο μέσα από οχήματα στη Λεμεσό - Τους βρήκαν και τους πέρασαν χειροπέδες

Αδιανόητο έγκλημα στις ΗΠΑ: Σκότωσε και διαμέλισε την έγκυο αδελφή του επειδή «δεν ήταν πια αγνή»



Σε ανοδική πορεία ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Σκληρή μάχη ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ - Η χαμηλή συσπείρωση της ΕΔΕΚ

Σε ανοδική πορεία ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Σκληρή μάχη ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ - Η χαμηλή συσπείρωση της ΕΔΕΚ

Ανεβαίνουν οι τόνοι εννέα ημέρες πριν από τις διπλές εκλογές, με τα κόμματα να τρέχουν στην κούρσα για να αυξήσουν κυρίως τα ποσοστά συσπείρωσης. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ φαίνεται να βρίσκονται σε ανοδική πορεία σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που παρουσίασε το SIGMA το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΔΗΣΥ λαμβάνει 24% και το ΑΚΕΛ 23%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top