ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΔΙΠΕΣ: Aναθεώρηση στην τιμολόγηση νέων αναδιαρθρώσεων - Αυτές είναι οι δυο επιλογές για δανειολήπτες

ΚΕΔΙΠΕΣ: Aναθεώρηση στην τιμολόγηση νέων αναδιαρθρώσεων - Αυτές είναι οι δυο επιλογές για δανειολήπτες

Η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων Λίμιτεδ (ΚΕΔΙΠΕΣ) ανακοίνωσε την αναθεώρηση της τιμολόγησης για νέες αναδιαρθρώσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση αυτή προέκυψε μετά τις διαδοχικές αυξήσεις του επιτοκίου πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Βασικό Επιτόκιο ΕΚΤ) στις οποίες οδήγησε η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού και λόγω των ευρύτερων επιπτώσεων στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τη νέα τιμολόγηση, οι δανειολήπτες θα έχουν πλέον δύο επιλογές. Είτε εισαγωγής μιας περιόδου σταθερού επιτοκίου, η οποία θα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2025, είτε σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια ζωής του αναδιαρθρωμένου δανείου.

Όσον αφορά την πρώτη επιλογή για εισαγωγής μιας περιόδου σταθερού επιτοκίου, τα στεγαστικά δάνεια θα έχουν σταθερό επιτόκιο 3,50%, ενώ οι αναδιαρθρώσεις σε σχέση με πιστωτικές διευκολύνσεις άλλων σκοπών θα έχουν σταθερό επιτόκιο 4%.

Μετά τη λήξη της περιόδου σταθερού επιτοκίου, οι δανειολήπτες θα έχουν επιτόκιο ίσο με το εκάστοτε Βασικό Επιτόκιο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, συν περιθώριο. Το περιθώριο θα ανέρχεται σε 2,00% για αναδιαρθρώσεις σε σχέση με στεγαστικά δάνεια και 2,50% για αναδιαρθρώσεις σε σχέση με πιστωτικές διευκολύνσεις άλλων σκοπών.

Επιπλέον, προσφέρεται η επιλογή για σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια ζωής του αναδιαρθρωμένου δανείου. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο αυτό θα ανέρχεται σε 4,50% για τα στεγαστικά δάνεια και 5,0% για τα υπόλοιπα δάνεια. Η παραπάνω επιλογή θα είναι διαθέσιμη τέλος Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω αποφάσεις δεν αφορούν αναδιαρθρώσεις λογαριασμών των δανείων που εμπίπτουν σε οποιοδήποτε σχέδιο του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών και δανείων που ενδεχομένως να ενταχθούν στο σχέδιο Εστία.

Όπως αναφέρεται, αναλόγως των συνθηκών της αγοράς, ως θα διαμορφωθούν στην πορεία, η ΚΕΔΙΠΕΣ δύναται να τερματίσει / διαφοροποιήσει την προσφορά των πιο πάνω προϊόντων.

Πληροφορίες για τα πιο πάνω βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΙΠΕΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kedipes.com.cy

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top