ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ξανά ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ξανά ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Πρόεδρος της Βουλης των Ελλήνων εξελέγη για άλλη μια φορά ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Τον προτεινόμενο από τη ΝΔ βουλευτή ψήφισαν 249 βουλευτές (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ) ενώ 51 ψήφισαν «παρών».

Στην ομιλία του ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τους βουλευτές που τον στήριξαν αλλά και τους ψηφοφόρους των Ιωαννίνων που τον έστειλαν για άλλη μια φορά στη Βουλή.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δεν προτάθηκε εκ νέου για θέση αντιπροέδρου, απηύθυνε, όπως είπε, «λόγια καρδιάς για μια πορεία 8 ετών». «Μπορεί η η έδρα να φαντάζει ψηλά αλλά ουδέποτα την αντιμετώπισα αφ' υψηλού. Επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο θα ξεκινήσουμε από το ίδιο υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες. Θέλω να επενδύσουμε στη σύνεση και την αλήθεια των προθέσεών μας» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης ο οποίος ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κωνσταντίνο Τασούλα αλλά και τον Φρούραρχο της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο βουλευτής της Νίκης, Γιώργος Αποστολάκης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του ψηφίζει «παρών» διευκρινίζοντας ότι «δεν αφορά το πρόσωπο του προέδρου αλλά λόγους ισότητας ψήφου»

Λίγα λεπτά αργότερα τον λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ανακοίνωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας ψηφίζει, επίσης, «παρών» εξηγώντας ότι «για λόγους αρχής χωρίς προσωπική μομφή στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τασούλα». Η κυρία Κωνσταντοπούλου προκάλεσε, μάλιστα, δυσφορία καθώς συνέχισε στην τοποθέτησή της λέγοντας ότι «με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δηλώσω ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα συμβάλει στην ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας». Κατά πληροφορίες από άλλα έδρανα της Βουλής ακούστηκε η λέξη «αρχίσαμε» για την παρέμβαση της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top