ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Διορία μέχρι 18 Οκτωβρίου για να ρυθμίσει το θέμα του μητρώου δικηγόρων

Βουλή: Διορία μέχρι 18 Οκτωβρίου για να ρυθμίσει το θέμα του μητρώου δικηγόρων

Παράταση μέχρι τις 18 Οκτωβρίου πήρε σήμερα η Βουλή για τη ρύθμιση του θέματος που αφορά το ενδεχόμενο διαγραφής δικηγόρων από το μητρώο.

Όπως ανέφερε μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών ο Πρόεδρός της και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, μέχρι την ημερομηνία εκείνη η Βουλή θα πρέπει να έχει προχωρήσει με την ψήφιση του νομοσχεδίου περί δικηγόρων, που, όπως εξήγησε, αφορά δικηγόρους που εργάζονται στον ιδιωτικό, δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, στη Βουλή, στην Κεντρική Τράπεζα, σε τράπεζες, σε λογιστικά γραφεία και αλλού.

Ο κ. Τορναρίτης σημείωσε ότι η 17η Αυγούστου συνιστά ημερομηνία – ορόσημο, καθώς, αν δεν ψηφιστεί η νομοθεσία, οι δικηγόροι που εργάζονται σε δραστηριότητες παρεμφερείς με το αντικείμενό τους, και όχι στη μαχόμενη δικηγορία, θα υποβληθούν σε εξετάσεις ή θα διαγραφούν από το μητρώο των δικηγόρων. «Στόχος της Επιτροπής Νομικών είναι να μη διαγραφεί κανένας απολύτως δικηγόρος, κανένας απολύτως νομικός, ο οποίος πέτυχε να εξασφαλίσει το πτυχίο του, από το συγκεκριμένο μητρώο», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Έχουμε διαβεβαιώσεις του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ότι η ημερομηνία αυτή θα παραταθεί μέχρι τις 18/10», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι μέχρι τότε, «θα πρέπει η Βουλή να ψηφίσει νομοθεσία, μέσα από την οποία τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα καταβάλλουν ένα ετήσιο τέλος περίπου 100 ευρώ και θα παρακολουθούν, μαθήματα, δηλαδή διά βίου εκπαίδευση, τα ίδια που παρακολουθούν και μαχόμενοι δικηγόρων, καθώς και άλλα μαθήματα που θα έχουν σχέση με τη δικηγορία ευρύτερα».

«Θεωρούμε ότι η συζήτηση αυτή θα προχωρήσει τάχιστα, και θα καταλήξουμε αμέσως μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, ώστε και εκπαιδευτικά οχυρωμένα να είναι αυτά τα πρόσωπα, αλλά και να μην θυματοποιηθεί κανένας απολύτως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Τορναρίτης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top