ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα χέρια των κομμάτων το πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης για τις εκποιήσεις – Τι αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών

Στα χέρια των κομμάτων το πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης για τις εκποιήσεις – Τι αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών

Στα χέρια των κομμάτων βρίσκεται από το πρωί το πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης για το θέμα των εκποιήσεων, με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, να τονίζει πως «το σημαντικό είναι να πεισθούμε όλοι ποιο είναι το ευρύτερο καλό και να υπάρξει σύγκλιση των απόψεων για να δημιουργηθεί ένας δρόμος, επιτέλους, ένα κανάλι, να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ταλαιπωρούν τον τόπο μας εδώ και δέκα χρόνια, τουλάχιστον».

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνάντησης γνωριμίας με ΜΜΕ, ο κ. Κεραυνός απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε ότι «είναι ένα πακέτο, το οποίο πιστεύουμε, υπό τις περιστάσεις και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί διαχρονικά, όχι μόνο θα εξυπηρετήσει την οικονομία μας και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αλλά θα διασφαλίσει και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και την ίδια μεταχείριση των δανειοληπτών οι οποίοι θεωρούνται με τα σημερινά δεδομένα ευάλωτοι, με την έννοια ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Κληθείς να πει κατά πόσον είναι ικανοποιημένος από τη στάση των συμπολιτευόμενων κομμάτων σε σχέση με το πακέτο μέτρων και την κοινή πρότασή τους με το ΑΚΕΛ για το ειδικό δικαστήριο, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «είμαι σε συνεχή επαφή με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους θεσμούς και η ανταλλαγή απόψεων είναι πάνω σε συνεχή βάση. Κι’ αυτό είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται και δεν είναι θέμα εάν είμαι ευχαριστημένος ή όχι. Εγώ αναγνωρίζω και λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν τις θέσεις όλων».

«Το σημαντικό είναι να πεισθούμε όλοι ποιο είναι το ευρύτερο καλό και να υπάρξει σύγκλιση των απόψεων για να δημιουργηθεί ένας δρόμος, επιτέλους, ένα κανάλι, να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ταλαιπωρούν τον τόπο μας εδώ και δέκα χρόνια, τουλάχιστον», υπέδειξε.

Ερωτηθείς εάν έχουν ενημερωθεί όλα τα κόμματα για αυτό το πακέτο προτάσεων της Κυβέρνησης, ο κ. Κεραυνός είπε πως «έχουμε αποστείλει το πακέτο χθες στην Πρόεδρο της Βουλής και από κει και πέρα υπάρχει ο τρόπος που θα ενημερωθούν τα κόμματα. Είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα ενημερωθούν όλοι και θα γίνει συζήτηση».

Παράλληλα ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «οι διαβουλεύσεις γίνονται εδώ και πάρα πολλή καιρό και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει τα θέματα», υπενθυμίζοντας ότι «υπάρχουν δύο προτάσεις, οι οποίες προέρχονται από κοινοβουλευτικά κόμματα και τις οποίες όχι μόνο έχουμε υιοθετήσει, αλλά τις έχουμε ενισχύσει με κάποιες προτάσεις δικές μας που έγιναν αποδεκτές. Επομένως, δεν νομίζω ότι υπάρχει μία άγνοια όσον αφορά αυτό το θέμα», κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top