ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση για την Αμμόχωστο κατά την πρόσφατη επίσκεψη της ΠτΒ στο Λονδίνο

Συζήτηση για την Αμμόχωστο κατά την πρόσφατη επίσκεψη της ΠτΒ στο Λονδίνο

Την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο είχαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και η εκτελεστική επιτροπή του Συνδέσμου Αμμοχώστου Μ. Βρετανίας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της πρώτης στο Λονδίνο στην αρχή της εβδομάδας. 

Σύμφωνα με αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αμμοχώστου Δρ Βασίλη Μαύρου, έγινε λεπτομερής αναφορά στο άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης περιοχής, στην πώληση περιουσιών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στο κτίσιμο των 1.200 διαμερισμάτων γύρω από την κατεχόμενη Κάτω Δερύνεια μέχρι τον Άγια Μέμνωνα.

Συζητήθηκε επίσης η εκστρατεία που κάνει η παροικία για τα δίκαια της Κύπρου έναντι των τουρκικών σχεδίων και πιο ειδικά οι ενέργειες του Συνδέσμου Αμμοχώστου. Εκτέθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής η πρωτοβουλία του Συνδέσμου για αποστολή χιλιάδων επιστολών σε Βρετανούς βουλευτές, σε μέλη της Βουλής των Λόρδων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον ΟΗΕ και στους πρέσβεις ξένων χωρών που έχουν ως έδρα το Λονδίνο.

Συζητήθηκαν επίσης άλλες δραστηριότητες του Συνδέσμου Αμμοχώστου όπως σεμινάρια και ανοιχτές συναντήσεις για την Αμμόχωστο, πικετοφορίες έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και την πρωθυπουργική κατοικία, τα μνημόσυνα πεσόντων Αμμοχωστιανών, δύο προγραμματισμένες εκθέσεις φωτογραφίας για την Αμμόχωστο στο βρετανικό κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και η σχεδιαζόμενη εκδήλωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου στο βρετανικό κοινοβούλιο τον προσεχή Οκτώβρη.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε επίσης για την κάθοδο Βρετανών βουλευτών στην Κύπρο τον Οκτώβρη, με ειδική αναφορά επίσκεψης στην κατεχόμενη Μόρφου και Αμμόχωστο.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα κοινωνικών επιδομάτων και άλλων δικαιωμάτων στην Κύπρο των προσφύγων, ειδικά των Αμμοχωστιανών που βρήκαν καταφύγιο στο εξωτερικό, όπως το στεγαστικό, οι κοινωνικές παροχές και η σύνταξη, καθώς επίσης και το δικαίωμα ψήφου στην Κύπρο.

Επίσης αναφορά έγινε και στο πάγιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί πρόσφυγες οι οποίοι αγόρασαν πριν χρόνια σπίτια και διαμερίσματα στην Κύπρο, αλλά χωρίς να έχουν λάβει τους τίτλους μεταβίβασης.

Η επιτροπή του Συνδέσμου Αμμοχώστου έθιξε και το ζήτημα της ελλιπούς συμμετοχής της κυπριακής νεολαίας του ΗΒ στις δραστηριότητες και στις καμπάνιες υπέρ των δικαίων της Κύπρου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Αμμοχώστου, η κ. Δημητρίου εξέφρασε την απεριόριστη εμπιστοσύνη, εκτίμηση και υποχρέωση της κυπριακής Βουλής και του κυπριακού κράτους για τη σκληρή δουλειά που κάνει ο Σύνδεσμος.

Ο Δρ Μαύρου εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για τη συμπαράσταση και στήριξη της Προέδρου της Βουλής στις δραστηριότητες του Συνδέσμου Αμμοχώστου Μ. Βρετανίας.

Εκτός από τον Πρόεδρο Βασίλη Μαύρου, από πλευράς του Συνδέσμου Αμμοχώστου παρόντες ήταν τα μέλη της επιτροπής Κώστας Γεωργίου, Γιάννης Στεργίδης και Νίκος Γιάννουλλου. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top