ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚ: «Βρισκόμαστε στο παρά πέντε της διχοτόμησης»

ΟΠΕΚ: «Βρισκόμαστε στο παρά πέντε της διχοτόμησης»

«Σήμερα βρισκόμαστε στο παρά πέντε της διχοτόμησης. Η κυβέρνηση αντί να ανοίξει νέους δίαυλους επικοινωνίας με την Τ/Κ κοινότητα, θέτει διαρκώς νέα προσκόμματα και δυσκολίες την επικοινωνία ανάμεσα στις δύο κοινότητες, κτίζει φράγματα, αντί να κτίζει γέφυρες», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ) με αφορμή τα έξι χρόνια από τις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά.

Όπως αναφέρεται, η 7η Ιουλίου είναι μία ημέρα που ο κάθε Κύπριος πολίτης θα πρέπει να κρατήσει στη μνήμη του για σκοπούς σύγκρισης, όσο ακόμα υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του Κυπριακού θέτοντας το ερώτημα «πού ήταν οι διαπραγματεύσεις τέτοια ημέρα πριν από 6 χρόνια και πού βρισκόμαστε σήμερα»;

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η Κύπρος καταβάλλει το πιο ακριβό τίμημα, την μέρα με τη μέρα βαθύτερη διχοτόμηση με εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, με κατοχικά στρατεύματα, με τσιμέντωμα περιουσιών, με αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης στα κατεχόμενα. «Οι σχέσεις των δύο κοινοτήτων δηλητηριάζονται από τις ηγεσίες τους με εχθρική ρητορική και οι νέοι αποξενώνονται», σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top