ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση της έντασης στη Δυτική Όχθη μετά την ένοπλη παλαιστινιακή επίθεση

Αύξηση της έντασης στη Δυτική Όχθη μετά την ένοπλη παλαιστινιακή επίθεση

Αύξηση της έντασης σημειώνεται στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης μετά την ένοπλη παλαιστινιακή επίθεση σήμερα το πρωί και την σύλληψη του δράστη στο κέντρο της Βηθλεέμ λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στο χωριό Σούφα, στα περίχωρα της πόλης Τουλκάρεμ στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης συνελήφθη και ανακρίνεται ανήλικος Παλαιστίνιος αφού τραυματίστηκε από στρατιωτικα πυρά. Παράλληλα παλαιστινιακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένοπλοι Εβραίοι έποικοι του οικισμού Ιτσχάρ εισέβαλαν ένοπλοι στο γειτονικό παλαιστινιακό χωριό Μπουρίν νοτίως της Ναμπλούς προκαλώντας υλικές ζημιές. Ακολούθησαν οδομαχίες μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και Εβραίων εποίκων και στη συνέχεια επενέβη στρατιωτική δύναμη με χρήση καπνογόνων.

Στο μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα προσωπικά στοιχεία του Παλαιστίνιου δράστη της σημερινής επίθεσης πλησίον του εποικισμού Τκό, από την οποία τραυματιστηκαν τρεις Ισραηλινοί, πατέρας και οι δυο ανήλικες κόρες του. Ο 26χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη και ανακρίνεται από τις ισραηλινές αρχές ασφαλείας, δηλώνει οπαδός της οργάνωσης Χαμάς στην Χεβρώνα σε επανειλημμένες αναρτήσεις του στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, λίγες ώρες πριν τη σημερινή επίθεση, ο δράστης Όμαρ Αμίν Άτα Νατζιάρ, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απευθυνόμενος στους αναγνώστες του, τους ρώτησε «τι περιμένουν για να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους προς τον Αλλάχ», συνοδεύοντας το κείμενο με φωτογραφία ενόπλου μαχητή της Χαμάς. Ανάλογου περιεχομένου ήταν και οι χθεσινοβραδινές αναρτήσεις του δράστη στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ που καλύπτουν ειδησεογραφικά την υπόθεση. Η οργάνωση Χαμάς, ωστόσο, δεν έχει ακόμα αναλάβει την ευθύνη της σημερινής ένοπλης επίθεσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Ολγκίν: Ενημέρωσε ΠτΔ για τις αποφάσεις της - Ετοιμάζει αναφορά προς ΓΓ ΟΗΕ

Ολγκίν: Ενημέρωσε ΠτΔ για τις αποφάσεις της - Ετοιμάζει αναφορά προς ΓΓ ΟΗΕ

Δεν θα σταματήσει να πιέζει για διάλογο μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε τη Δευτέρα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς ανακοίνωσε ότι η αποστολή της φτάνει στο τέλος της και ότι θα ενημερώσει τις επόμενες τον Αντόνιο Γκουτέρες για τις επαφές της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top