ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Πάφου: Από Δευτέρας ξεκινά η εφαρμογή της ατελής στάθμευσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Δήμος Πάφου: Από Δευτέρας ξεκινά η εφαρμογή της ατελής στάθμευσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του συστήματος λειτουργίας και διαχείρισης των Δημοτικών Χώρων Στάθμευ-σης στην πόλη της Πάφου με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών, ο Δήμος Πάφου θα ε-φαρμόσει από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου την πρόνοια της νομοθεσίας για ατελή στάθμευση των ηλε-κτροκίνητων οχημάτων, θέλοντας παράλληλα να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για μείωση της εκπομπής ρύπων προερχομένων από τα οχήματα.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πάφου σε ανακοίνωση, σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 88 του περί Δήμων Νόμου, το μέτρο αφορά τη στάθμευση ηλεκτροκίνητου οχήματος ή οχήματος κινούμενου με ηλεκτροκίνητη μηχανή σε Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης στον οποίο η στάθμευση οχημάτων δεν ελέγχεται από μηχανισμό ή άλλο σύστημα ελέγχου εισόδου και εξόδου του οχήματος. Διευκρινίζεται ότι το μέτρο ισχύει και για τις παρόδιες θέσεις στάθμευσης (on street).

Με βάση αίτηση που θα υποβάλλει ηλεκτρονικά ο ιδιοκτήτης του ηλεκτροκίνητου οχήματος ή του οχήματος κι-νούμενου με ηλεκτροκίνητη μηχανή, ο Δήμος θα εκδίδει δελτίο ατελούς στάθμευσης του εν λόγω οχήματος το οποίο θα ισχύει για παγκύπρια χρήση και το οποίο υποχρεωτικά πρέπει να τοποθετείται σε ορατή θέση στο πάνω μέρος του ανεμοθώρακα του οχήματος.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητου οχήματος ή οχήματος κινούμενου με ηλεκτροκίνητη μηχανή οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη δημαρχούμενη περιοχή Πάφου, όπως συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο αίτησης που βρί-σκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Πάφου www.pafos.org.cy και την υποβάλουν ηλεκτρονικά μαζί με το πιστο-ποιητικό εγγραφής του οχήματός τους.

Για πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα τηλέφωνα 26600132, 26935500.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top