ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα €21.000 για αδήλωτη εργασία σε υπηρεσίες γάμων και βαπτίσεων τον Ιούνιο

Πρόστιμα €21.000 για αδήλωτη εργασία σε υπηρεσίες γάμων και βαπτίσεων τον Ιούνιο

Πρόστιμα €21.000 επιβλήθηκαν κατόπιν ελέγχων της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας τον περασμένο Ιούνιο. Οι επιθεωρήσεις έγιναν σε παγκύπρια βάση σε φωτογράφους, ανθοπωλεία, υπηρεσίες γάμων και βαφτίσεων, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, και εντοπίστηκαν συνολικά 15 αδήλωτοι εργαζόμενοι.

Από αυτούς, οι 14 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους σε Υπηρεσίες Γάμων και Βαφτίσεων, όπου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 47 υποστατικά. Εκεί εντοπίστηκαν 34 εργοδότες και 13 Αυτοτελώς Εργαζόμενοι, ενώ το σύνολο των εργαζομένων που εντοπίστηκαν ήταν 178 (100 άντρες και 78 γυναίκες). Αναλυτικά, οι 103 ήταν Ελληνοκύπριοι, οι 50 πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης, και 25 υπήκοοι τρίτων χωρών. Με τον εντοπισμό 14 αδήλωτων εργαζομένων, εκδόθηκαν επτά ειδοποιήσεις διαπίστωσης παράβασης και επτά πράξεις επιβολής προστίμου ύψους €21.000.

Επίσης, ένας αδήλωτος εργαζόμενος εντοπίστηκε κατά τους ελέγχους σε φωτογράφους. Σημειώνεται ότι ελέγχθηκαν 40 υποστατικά, όπου εντοπίστηκαν 23 εργοδότες και 17 Αυτοτελώς Εργαζομένους. Το σύνολο των εργαζομένων που εντοπίστηκαν ήταν 38. (24 άντρες και 14 γυναίκες). Αναλυτικά, οι 29 ήταν Ελληνοκύπριοι, οι οχτώ πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ένας υπήκοος τρίτης χώρας. Κατόπιν των ελέγχων, εκδόθηκε μία ειδοποίηση διαπίστωσης παράβασης και μία πράξη επιβολής προστίμου ύψους €500.

Επίσης, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε ανθοπωλεία, όπου σε 52 υποστατικά εντοπίστηκαν 25 εργοδότες και 27 Αυτοτελώς Εργαζομένοι. Το σύνολο των εργαζομένων που εντοπίστηκαν ήταν 42 (14 άντρες και 28 γυναίκες). Αναλυτικά, οι 32 ήταν Ελληνοκύπριοι, οι έξι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τέσσερεις υπήκοοι τρίτων χωρών. Όλοι ήταν δηλωμένοι στο σύστημα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων σημειώνει ότι σκοπός της εκστρατείας ήταν η ευαισθητοποίηση όλων των απασχολούμενων στις εν λόγω οικονομικές δραστηριότητες, σε ό,τι αφορά τις συνέπειες από την αδήλωτη εργασία και τη μη συμμόρφωση με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας, σε περίπτωση εντοπισμού αδήλωτου ατόμου στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκδίδεται διοικητικό πρόστιμο ύψους €500 πολλαπλασιαζόμενο επί 7 μήνες, εκτός αν αποδειχθεί από τη πλευρά του εργοδότη ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μικρότερη. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μεγαλύτερη, το πρόστιμο πολλαπλασιάζεται επί τους πραγματικούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι στην παγκύπρια τηλεφωνική γραμμή 77778577 γίνονται δεκτές ανώνυμες/επώνυμες καταγγελίες/πληροφορίες σε σχέση με αδήλωτη εργασία ή παραβίαση των όρων εργοδότησης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top