ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την έχουν άσχημα οι δυο Αστυνομικοί μετά το άγριο ξύλο και το βίντεο που προκάλεσε σάλο! Τι δήλωσε ο Γεν. Εισαγγελέας

Την έχουν άσχημα οι δυο Αστυνομικοί μετά το άγριο ξύλο και το βίντεο που προκάλεσε σάλο! Τι δήλωσε ο Γεν. Εισαγγελέας

Το βίντεο με τον ξυλοδαρμό πολίτη σε αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς από δύο αστυνομικούς γίνεται αποδεκτό από το δικαστήριο ως τεκμήριο, μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι ο φάκελος της υπόθεσης με το πόρισμα της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας διαβιβάστηκε στη Γενική Εισαγγελία στις 19 Μαΐου του 2015, σημειώνοντας ότι το πόρισμα, ομολογουμένως, διαπίστωνε τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και εισηγείτο την ποινική δίωξη των δύο αστυνομικών.

Στις 26 Ιουνίου, πρόσθεσε ο κ. Κληρίδης, και αφού μελετήθηκε το περιεχόμενο του πορίσματος, ακολούθως δόθηκαν οδηγίες για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των αστυνομικών.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι το θύμα του ξυλοδαρμού είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο σε 18 μήνες φυλακή με αναστολή για επίθεση και τραυματισμό αστυνομικού.

Όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κληρίδης, το βίντεο θα κατατεθεί ως τεκμήριο στο δικαστήριο το οποίο γίνεται αποδεκτό μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας με αφορμή την υπόθεση του ξυλοδαρμού των δύο φοιτητών στη Λευκωσία το 2005 από αστυνομικούς.

Το βίντεο έχει ήδη γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο στην ποινική υπόθεση εναντίον του θύματος ως κατηγορουμένου, κατέληξε ο Γενικός Εισαγγελέας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top