ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Μικρές αναζωπυρώσεις και μεγάλη επιφυλακή

Κέρκυρα: Μικρές αναζωπυρώσεις και μεγάλη επιφυλακή

Με συνεχείς ρίψεις νερού από ελικόπτερα αλλά και τη διασπορά των πεζοπόρων τμημάτων στο πεδίο, προσπαθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η πολιτική προστασία και οι εθελοντές, να σταματήσουν τις αναζωπυρώσεις που εμφανίζονται στις καμένες εκτάσεις του όρους Παντοκράτωρ στην βορειοανατολική Κέρκυρα. Η αγωνία όλων επιτείνεται εξαιτίας της πρόβλεψης των μετεωρολόγων για σφοδρούς ανέμους που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ έως το τέλος της ημέρας.

Το ενδιαφέρον το πρωί της Πέμπτης επικεντρώθηκε στις περιοχές του Λαυκίου και του Αγίου Μαρτίνου ενώ συχνή είναι η αλλαγή των σχεδίων των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της ημέρας, με βάση την αλλαγή της φοράς των ανέμων και τα σημεία που ξεπηδά η φωτιά στα 20.000 στρέμματα που έχουν καεί έως τώρα.

Εκτός από τα δύο πεζετέλ που έχουν ως έδρα την Κέρκυρα, από το αεροδρόμιο του νησιού επιχειρούν και ελικόπτερα. Στα πεζοπόρα τμήμα της πυροσβεστικής έχουν προστεθεί από χθες και οι 50 πυροσβέστες από τη Βουλγαρία που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας. Έχουν έλθει με στόλο 19 αυτοκινήτων πολλαπλών ρόλων και ειδικό υγειονομικό κλιμάκιο. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο επικεφαλής τους, Dontsev Kaloian, το συγκεκριμένο τμήμα έρχεται για τρίτη φορά προκειμένου να συνδράμει τη χώρα μας. Οι δύο προηγούμενες φορές ήταν σε φωτιές στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Αξίζει να τονίσουμε ότι τις δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν συνδράμει από την Κυριακή, την πρώτη ημέρα της μεγάλης φωτιάς στη ΒΑ Κέρκυρα, δεκάδες εθελοντές από την περιοχή που έδωσαν πραγματική μάχη προκειμένου να σωθούν σπίτια στις φλεγόμενες περιοχές και τα κατάφεραν με ελάχιστες εξαιρέσεις κυρίως στις Λούτσες που καταστράφηκε ένα ξυλουργείο και μια παλιά οικία. Μεγάλη προσπάθεια δόθηκε από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και για τον συντονισμό της επιμελητείας υποστήριξης όσων βρίσκονταν στο πεδίο είτε ήταν πυροσβέστες, είτε εθελοντές, πολιτική προστασία και αστυνομικοί. Υπάρχει δίκτυο υποδοχής νερού, τροφίμων και υγειονομικού υλικού στην Αχαράβη, μπροστά από το Δημαρχείο. Πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις, γιατροί, ο φαρμακευτικός σύλλογος και η φαρμακαποθήκη έχουν προσφέρει δέματα βοήθειας που προωθούνται σε σημεία στη Περίθεια, τις Λούτσες, το Λαύκι, την Παλιά Περίθεια και αλλού όπου υπάρχουν χώροι που μπορούν να συγκεντρωθεί αναλώσιμο υλικό, όπως καφενεία, ταβέρνες κ.α.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top