ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις από Τ/κ για παραχώρηση παραλίας στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας σε ιδιώτη

Αντιδράσεις από Τ/κ για παραχώρηση παραλίας στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας σε ιδιώτη

Ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Κερύνειας, Μουράτ Σιενκούλ δήλωσε ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να αφαιρεθεί η παραλία στον Άγιο Γεώργιο από την κατοχή του «δήμου» και να δοθεί σε ιδιώτη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα σε ανάρτηση στα ΜΚΔ του κ. Σενγκιούλ όπου σημείωσε ότι η εν λόγω δημόσια παραλία είναι ένας από τους λιγοστούς χώρους από τους οποίους μπορούν οι «πολίτες» να μπαίνουν στην θάλασσα και πρόσθεσε ότι γνωρίζει πως υπάρχει απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» να δοθεί σε κάποιους, «όποιοι και αν είναι αυτοί», κατά την έκφρασή του.

«Προειδοποιούμε και τους υπουργούς, οι οποίοι υπογράφουν αποφάσεις χωρίς να τις διαβάσουν: Το οικόπεδο με αριθμό 91/15 ανήκει στον δήμο Κερύνειας, δηλαδή στην χρήση του λαού. Να ξέρουν καλά τα μέλη της κυβέρνησης και οι εταίροι της κυβέρνησης ότι θα καταφεύγουμε σε νομικά μέσα έναντι κάθε βήματος που κάνετε πάνω σε αυτό το θέμα. Να ξέρει και ο επενδυτής που προσπαθεί να πάρει το μέρος αυτό από τα χέρια του λαού ότι δεν θα μπορέσει να πάρει άδεια ενόσω είμαι δήμαρχος όχι μόνο για αυτό το ένα οικόπεδο, αλλά και για οποιανδήποτε επένδυση που θα κάνει στην γύρω περιοχή».

Στο μεταξύ, αντίδραση για το θέμα υπήρξε από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) και την πρόεδρο του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Μινέ Ατλί.

Με γραπτή δήλωση, η επαρχιακή επιτροπή του ΡΤΚ Κερύνειας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη παραλία στον Άγιο Γεώργιο και η παραλία Μάρε Μόντε στον Καραβά ανήκουν στον «λαό» και ότι το κόμμα θα στηρίξει τον «νομικό αγώνα» που θα διεξάγουν σε αυτά τα θέματα ο «δήμαρχος» Κερύνειας και ο «δήμαρχος» Καραβά-Λαπήθου-Μύρτου.

Στην δική της γραπτή δήλωση, η Μινέ Ατλί διερωτήθηκε «τι μίσος για την χώρα, τι ατέλειωτη όρεξη για κέρδος και τι ατέλειωτη αγάπη για πεσκέσι είναι αυτή» και επεσήμανε ότι η πρόθεση της «διορισμένης κυβέρνησης» να δώσει πεσκέσι την παραλία στον Άγιο Γεώργιο είναι απόδειξη του πόσο μισεί την ίδια την «χώρα» της.

Η κ. Ατλί κάλεσε την «κυβέρνηση» να σταματήσει αμέσως να κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΚΥΠΕ/*κεντρική φωτογραφία - αρχείο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top