ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτες οικογενειακές διακοπές εδώ και τέσσερα χρόνια για τον Σούνακ

Πρώτες οικογενειακές διακοπές εδώ και τέσσερα χρόνια για τον Σούνακ

Για οικογενειακές διακοπές αναχωρεί την προσεχή Πέμπτη ο Ρίσι Σούνακ, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται στην παρατήρηση του εκπροσώπου Τύπου του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου ότι θα πρόκειται για τις πρώτες διακοπές του εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι το πρώτο διάλειμμα για τον κ. Σούνακ από τότε που μπήκε στην κυβέρνηση αναλαμβάνοντας πόστο Υφυπουργού στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είχε προσπαθήσει να φύγει για διακοπές πέρυσι μετά από την ήττα του έναντι της Λιζ Τρας στην κούρσα διεκδίκησης της πρωθυπουργίας μετά από την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Εκείνο το Σεπτέμβριο όμως οι διακοπές του σε ισπανικό νησί δεν διήρκησαν παρά μόνο 15 ώρες, καθώς επέστρεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η οικογένεια Σούνακ θα παραθερίσει στο εξωτερικό, σε χώρα που δεν ανακοινώνεται από την Ντάουνινγκ Στριτ. Εν τη απουσία του χρέη Πρωθυπουργού θα ασκεί ο Αναπληρωτής του στο κυβερνητικό σχήμα Όλιβερ Ντάουντεν. Θα λαμβάνει, ωστόσο, καθημερινές ενημερώσεις για όσα αφορούν την κυβέρνηση.

Οι διακοπές των Βρετανών ηγετών έχουν απασχολήσει για διάφορους λόγους στο παρελθόν.

Η Τερέζα Μέι αποφάσισε υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών το 2017 κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας στο εθνικό πάρκο της Snowdonia στην Ουαλία που είχε επιλέξει για τις διακοπές με τον σύζυγό της Φίλιπ.

Λίγο μετά από την απρόσμενη απώλεια της αυτοδυναμίας σε εκείνες τις εκλογές του Ιουνίου, η κα Μέι πήγε ξανά για διακοπές πεζοπορίας, στις Άλπεις.

Το 2015, λίγο μετά από την επιβεβαίωση της διενέργειας δημοψηφίσματος για το Brexit το επόμενο έτος, ο Ντέιβιντ Κάμερον επέλεξε να αποφορτιστεί με οικογενειακές διακοπές στην Πορτογαλία.

Όπως υπενθυμίζουν οι Times, ο σερ Τζον Μέιτζορ περνούσε τόσο συχνά τις διακοπές του στο ισπανικό χωριό Candeleda που οι τοπικές αρχές έδωσαν σε οδό το όνομά του.

Ο Τόνι Μπλερ δε δίσταζε να προκαλεί συζήτηση με τις επιλογές προορισμών, όπως όταν δέχθηκε πρόκληση να παραθερίσει στη βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία.

Ο δε Μπόρις Τζόνσον είχε δεχθεί κριτική για την επιλογή του να φύγει δύο φορές για διακοπές πέρυσι το καλοκαίρι, εν μέσω εντεινόμενης κρίσης ακρίβειας στη Βρετανία. Το πρώτο ταξίδι του ήταν σε θέρετρο σπα στη Σλοβενία και το δεύτερο στην Ελλάδα, όπου είχε φωτογραφηθεί σε σουπερμάρκετ της Νέας Μάκρης.

Πιο φειδωλοί με τον ελεύθερο χρόνο τους και τις διακοπές τους ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Γκόρντον Μπράουν.

Η σιδηρά κυρία της βρετανικής πολιτικής είχε επιστρέψει στην Ντάουνινγκ Στριτ από μία δεκαήμερη απόδραση στην Κορσική με τον σύζυγό της μετά από μόλις τέσσερις ημέρες, διότι είχαν «κάνει» όλο το νησί.

Το 2009 ο κ. Μπράουν είχε πει ότι θα απουσίαζε μόνο για ολιγοήμερες διακοπές λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης της οικονομικής ύφεσης και της κρίσης με τη γρίπη των χοίρων. Οι διακοπές του τότε Πρωθυπουργού των Εργατικών συνήθως περιορίζονταν εντός Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σούνακ παρατήρησε: «Νομίζω πως ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι η ισορροπία δουλειάς-ζωής είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα το να περνάς χρόνο με την οικογένειά σου, ιδίως δε αν έχεις νεαρά παιδιά - όχι βέβαια ότι απαραίτητα συνιστά ο ίδιος καλό παράδειγμα του κάνε πράξη όσα κηρύττεις».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top