ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υδάτινοι τάφοι σε θάλασσα και πισίνες - 8 πνιγμοί σε 3 μήνες - Ποια ήταν η χρονιά-ρεκόρ (Πίνακες)

Υδάτινοι τάφοι σε θάλασσα και πισίνες - 8 πνιγμοί σε 3 μήνες - Ποια ήταν η χρονιά-ρεκόρ (Πίνακες)

Χρονιά γεμάτη πνιγμούς το 2023, με οκτώ περιστατικά ατόμων που έχασαν τη ζωή τους, τόσο σε θάλασσα όσο και πισίνες, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις πολιτών που σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό.

Η τραγική εικόνα του 2023

Τετράχρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του από πνιγμό την Τρίτη 23 Μαΐου σε κοινόχρηστη πισίνα διαμερισμάτων στην Έμπα.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης το άτυχο αγόρι το πρωί της Τρίτης ανασύρθηκε αναίσθητο από πισίνα διαμερισμάτων από τη μητέρα του. Η νεκροτομή επί της σορού του τετράχρονου κατέδειξε ότι ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε πνιγμό εντός ύδατος.

Μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι δεν εξασφαλίστηκε άδεια λειτουργίας για το δημόσιο κολυμβητήριο, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει επόπτης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο 60χρονος Axel Schoeller, έχασε τη ζωή του, μετά από πνιγμό στην στην θαλάσσια περιοχή Golden Coast.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 13:20 το μεσημέρι της Πέμπτης 1ης Ιουνίου, λήφθηκε πληροφορία στο κέντρο ελέγχου μηνυμάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου για νεκρό δύτη στην θαλάσσια περιοχή Golden Coast στο Παραλίμνι.

Πρόκειται για μόνιμο κάτοικο Παραλιμνίου από την Αυστρία, ο οποίος ενώ βρισκόταν για κατάδυση μαζί με φίλο του σε απόσταση 1,4 ναυτικά μίλια της θαλάσσιας περιοχής Golden Coast εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητος στην επιφάνεια της θάλασσας. Ο 60χρονος μετέβη στο επίδικο σημείο για αναζήτηση ναυαγίου και φέρεται να καταδύθηκε σε βάθος 100 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Νεκρή εντοπίστηκε 75χρονη τουρίστρια από το σύζυγο της αργά το απόγευμα της 26ης Ιουνίου σε πισίνα, στην Πάφο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η άτυχη τουρίστρια από τη Σκωτία εντοπίστηκε από τον σύζυγό της να επιπλέει αναίσθητη σε πισίνα τουριστικού συγκροτήματος στην Πόλη Χρυσοχούς.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου, οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Άνδρας με καταγωγή από την Αίγυπτο, ετών 29, βρήκε τραγικό θάνατο μετά από πνιγμό στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, στην Πάφο, την Κυριακή 09 Ιουλίου.

Ο 29χρονος νεαρός πήγε μαζί με φίλη του για κολύμπι στην θαλάσσια περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού όταν παρασύρθηκε από τα ρεύματα με αποτέλεσμα να πνιγεί. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Απεβίωσε νεαρός ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά το επεισόδιο πνιγμού την Παρασκευή 14 Ιουλίου γύρω στις 17:30.

O αλλοδαπός άνδρας, βρέθηκε να επιπλέει αναίσθητος στην περιοχή Ακτής Ολυμπίων στη Λεμεσό, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, πέτυχαν την ανάνηψή του.

Ωστόσο το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουλίου ο νεαρός, δεν τα κατάφερε και απεβίωσε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Νεκρό τετράχρονο αγοράκι εντοπίστηκε νεκρό σε πισίνα ξενοδοχείου της Αγίας Νάπας, το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την νεκροτομή που διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, αιτία θανάτου του 4χρονου είναι η ασφυξία, συνέπεια πνιγμού σε πισίνα.

Το παιδάκι, με καταγωγή από την Ισπανία, ήταν στην Κύπρο για διακοπές με τους γονείς του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αναίσθητος εντοπίστηκε να επιπλέει άνδρας αγνώστων στοιχείων σε θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άντρας εντοπίστηκε από ψαράδες 150 μέτρα από την ακτή και ανασύρθηκε από τη θάλασσα στην περιοχή του Εναερίου.

Από τις εξετάσεις εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για Ινδό, ηλικίας 29 χρονών, ο οποίος διέμενε στην Λεμεσό και βρισκόταν παράνομα στην Κύπρο από τις 16 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δεκάχρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε αναίσθητο από πισίνα έπαυλης στην περιοχή Κόλπου των Κοραλλίων στις 20 Ιουλίου.

Περί η ώρα 16:10 ενημερώθηκε η Αστυνομία για νεκρό πρόσωπο σε πισίνα έπαυλης στη περιοχή Κόλπου των Κοραλλίων. Από την πισίνα ανασύρθηκε νεκρή, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια 10χρονη.

Η 10χρονη βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές μαζί με τη μητέρα της» στην εν λόγω ενοικιαζόμενη έπαυλη. Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη της 42χρονης Ρωσίδας, μητέρας του δεκάχρονου κοριτσιού, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης για τα αδικήματα της γυναικοκτονίας, πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης. Επισκέπτες φέρονται να εντόπισαν την ένοικο αναίσθητη και το παιδί της στο πάτο της πισίνας. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κάθε χρόνο χάνονται πέραν των 10 ατόμων από πνιγμό εντός υδάτων

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που εξασφάλισε το ThemaOnline για την περίοδο 2004-2022 από την Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας, διαχρονικά ανά έτος χάνονται πέραν των 10 ατόμων από πνιγμό.

Χρονιά ρεκόρ υπήρξε το 2018 με 35 θανάτους, 23 άνδρες και 12 γυναίκες, εκ των οποίων 17 κατοικούσαν μόνιμα στην Κύπρο ενώ 18 ήταν ξένοι επισκέπτες. Το 2022 έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα, 12 άνδρες και 2 γυναίκες, εκ των οποίων 8 κατοικούσαν μόνιμα στην Κύπρο ενώ 6 ήταν ξένοι επισκέπτες.

Διαχρονικά, οι περισσότεροι πνιγμοί συμβαίνουν τον μήνα Ιούλιο ενώ ευρύτερα επικίνδυνη περίοδος θεωρείται από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. Την περίοδο 2004-2022 οι περισσότεροι θάνατοι ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 75-79 ετών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top