ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπαθούν να κλέψουν καλώδια της ΑΗΚ και…προκαλούν διακοπές ρεύματος - Κίνδυνος για ηλεκτροπληξία

Προσπαθούν να κλέψουν καλώδια της ΑΗΚ και…προκαλούν διακοπές ρεύματος - Κίνδυνος για ηλεκτροπληξία

Βλάβες εξαιτίας… κλοπών. Περιστατικά απόπειρας κλοπών καλωδίων χαλκού τόσο από υποσταθμούς όσο και από πασσάλους εντόπισε η ΑΗΚ, από τις οποίες προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος.

«Είχαμε πρόσφατα τρία-τέσσερα περιστατικά τα οποία προκάλεσαν βλάβη και χρειάστηκε από 2 μέχρι 3 ώρες να επιδιορθωθεί η καταστροφή», δήλωσε στο ThemaOnline η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

«Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες σε υποσταθμό διανομής επιτήδειοι φαίνεται να προσπάθησαν να κλέψουν εξοπλισμό. Δεν τα κατάφεραν αλλά αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή τα συστήματα ασφαλείας της ΑΗΚ με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή ρεύματος. Ενδεχομένως να έπαθαν και εγκαύματα οι δράστες στην προσπάθειά τους. Καταγγείλαμε το περιστατικό στην Αστυνομία», πρόσθεσε.

«Περιστατικό προέκυψε και σε εναέριο δίκτυο, πασσάλους δηλάδή της ΑΗΚ, όπου κάποιος προσπάθησε να ανοίξει την ασφάλεια της ΑΗΚ, για να υπάρξει διακοπή στο ρεύμα, και να κόψει τα καλώδια της ΑΗΚ. Αλλά δεν μπορεί να αγγίξει κανείς με γυμνά χέρια. Ενδεχομένως ο δράστης να έπαθε και ηλεκτροπληξία», σημείωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής.

Σε άλλη περίπτωση, υπήρξε βλάβη στη Λεμεσό, όταν εκσκαφέας χτύπησε υπόγειο καλώδιο μέσης τάσης της ΑΗΚ, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Αυτό που προκαλεί περισσότερη ανησυχία ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και σοβαρών εγκαυμάτων που υπάρχει για τους δράστες. «Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και γίνεται χρήση ειδικού εξοπλισμού για να γίνουν επεμβάσεις, τόσο στους υποσταθμούς όσο και στο εναέριο δίκτυο», τόνισε η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Παράλληλα, έχουν μειωθεί αλλά συνεχίζουν δε τα περιστατικά κλοπής αλουμινένιων πορτών από απομακρυσμένους υποσταθμούς διανομής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε γύρω στις 21:20 το βράδυ της Δευτέρας (27/5) στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top