ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυαγοσώστες: Χωρίς ρεύμα πύργοι στη Λεμεσό - Έτοιμος να συνδράμει για ηλεκτροδότηση ο Δήμος

Ναυαγοσώστες: Χωρίς ρεύμα πύργοι στη Λεμεσό - Έτοιμος να συνδράμει για ηλεκτροδότηση ο Δήμος

Χωρίς ηλεκτροδότηση είναι οι νέοι ναυαγοσωστικοί πύργοι που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Ακτής Ολυμπίων, στα όρια του Δήμου Λεμεσού, ανέφεραν ναυαγοσώστες, με αποτέλεσμα, όπως είπαν, να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Έτοιμος να συνδράμει για ηλεκτροδότηση ναυαγωσωστικών πύργων δηλώνει με ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού.

Σε σημερινές τους δηλώσεις στους δημοσιογράφους εκ μέρους των συναδέλφων τους, οι ναυαγοσώστες Σάκης Νικολάου και Χριστάκης Γεωργίου ανέφεραν ότι από πέρυσι οι πύργοι δεν έχουν ικανοποιητική ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με αλλοιώσεις τα φάρμακα που υπάρχουν στους πύργους για αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και με δηλητηρίαση οι ίδιοι, αφού, όπως είπαν, λόγω των ψηλών θερμοκρασιών τα φαγητά και ποτά τους αλλοιώνονται. Αρχικά είχαν τοποθετηθεί φωτοβολταικά στους πύργους, ωστόσο μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στην μπαταρία του συστήματος σε πύργο στον ΚΟΤ, τα έχουν αποσυνδέσει φοβούμενοι για την ασφάλεια τους, συμπλήρωσαν.

Είπαν ότι ζητούν την παρέμβαση του Δήμου Λεμεσού για να τοποθετηθεί ηλεκτρικό ρεύμα στους πύργους όπως γινόταν και στο παρελθόν, ωστόσο όπως ανέφεραν, ο Δήμος μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Λεμεσού, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό των ναυαγοσωστών, αναγνωρίζοντας τον «σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζουν για την ασφάλεια όλων στη θάλασσα και τις παραλίες μας».

Αναφέρει ακόμη ότι «οι πύργοι που εντάσσονται στη δικαιοδοσία του Δήμου Λεμεσού ηλεκτροδοτούνται μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, η εγκατάσταση των οποίων έγινε κατά την ανέγερση τους, για την οποία είχε την ευθύνη το Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Ασφάλειας Παραλιών "ΣΑΛΑΜΙΣ"».

«Παρά το γεγονός ότι οι πύργοι στους οποίους εντοπίζονται προβλήματα δεν ανεγέρθηκαν από το Δήμο και παρά το ότι δεν έχει προηγουμένως ενημερωθεί επισήμως σε σχέση με τις ανάγκες ηλεκτροδότησης, ο Δήμος Λεμεσού είναι πρόθυμος να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο προς επίλυση του ζητήματος που προκύπτει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει ετοιμότητα να συνδράμει στις διαδικασίες για εγκατάσταση ηλεκτρικού ρεύματος, νοουμένου ότι υπάρχουν οι απαιτούμενες πρόνοιες και υποδομές στους πύργους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΥπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top