ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζήτησαν από ορφανό να συμμετάσχει σε καμπάνια ενημέρωσης – «Δεν μας ρώτησαν πώς νιώθουμε ή πώς ζούμε»

Ζήτησαν από ορφανό να συμμετάσχει σε καμπάνια ενημέρωσης – «Δεν μας ρώτησαν πώς νιώθουμε ή πώς ζούμε»

Την ώρα που ο ίδιος παλεύει για τα δικαιώματα των ορφανών παιδιών στην Κύπρο, τα οποία το κράτος ξέχασε, αυτό το κράτος του ζήτησε να συμμετάσχει σε μεγάλη διαφημιστική καμπάνια με σκοπό να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ο λόγος για τον Κλεόπα Κουλούμα, τον μόνο επιζώντα της οικογενειακής τραγωδίας που έγινε πριν εννέα χρόνια στον Στρόβολο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλεόπας αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μία τέτοια καμπάνια, αφού, όπως υποδεικνύει, «για έναν ορφανό το να εξιστορεί τον πόνο του, το τι τραγικά γεγονότα ζούσε και το πως επιβίωσε μέσα απ’ αυτό δεν είναι εύκολο πράγμα αντιθέτως είναι και πολύ υποτιμητικό».

Αυτούσια η ανάρτηση του:

«Καλημέρα σε όλους.

Μου ζητήθηκε να μπω σε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια του κράτους εννοείται αφιλοκερδώς με σκοπό να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Έχει σίγουρα πάνω από χρόνο που προσπαθώ να διεκδικήσω τα δικαιώματα όλων αυτών των ορφανών που δεν έχουν φωνή και δεν μπορούν να σταθούν στα δικά τους πόδια και βρίσκω συνεχώς πόρτες κλειστές.

Έχω κάνει αρκετές συναντήσεις με πολύ γνωστά πρόσωπα παρουσιάζοντας τους τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ορφανός σήμερα χωρίς κανένα αποτέλεσμα .
Στόχος μου πότε δεν ήταν το κέρδος και δεν έχω πάρει Και ούτε ζήτησα ούτε και 1 € σε καμιά μα καμιά έκθεση μου είτε στην τηλεόραση είτε σε άρθρα είτε οτιδήποτε.

Προσωπικά όμως αρνούμαι να συμμετάσχω σε μία καμπάνια που υποτίθεται ότι θα βοηθούσε τον κόσμο να ενημερωθεί για το τι σημαίνει να χάνονται ζωές χωρίς πρώτα το ίδιο το κράτος να ρώτα αυτές τις οικογένειες των θυμάτων για το πως νιώθουν και το πως ζουν.

Για έναν ορφανό το να εξιστορεί τον πόνο του, το τι τραγικά γεγονότα ζούσε και το πως επιβίωσε μέσα απ’ αυτό δεν είναι εύκολο πράγμα αντιθέτως είναι και πολύ υποτιμητικό να μιλάμε για τα αυτονόητα και να εξηγούμε τι σημαίνει απώλεια.

Θεωρώ πως η προσφορά μου στην κοινωνία ήταν μεγάλη βγαίνοντας δημόσια και ενημερώνοντας τον κόσμο στο να μιλάει έγκαιρα έτσι ώστε να μην θρηνούμε θύματα.
Ότι έκανα το έκανα με μεγάλη αγάπη προς τους δικούς μου αγγέλους και προς τον κόσμο.

Η απάντηση μου χτες ήταν αυτή.

Εάν το ίδιο το κράτος δε βοηθήσει τους πολίτες του ,μην περιμένετε από τους πολίτες να βοηθήσουνε εσάς ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για την τεράστια αγάπη που μου δείχνετε καθημερινά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top