ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πυρκαγιά στην Πάφο: Διαχειρίσιμη η κατάσταση - Οι δυνάμεις εργάζονται για τελικές κατασβέσεις - Βίντεο και Φωτογραφία

Πυρκαγιά στην Πάφο:  Διαχειρίσιμη η κατάσταση - Οι δυνάμεις εργάζονται για τελικές κατασβέσεις -  Βίντεο και Φωτογραφία

Το βράδυ της Παρασκευής (4/8) υπήρξε πληροφορία για Πυρκαγιά στη κοινότητα Σταυροκόννου της Επαρχίας Πάφου.

Nέες πληροφορίες γύρω στις 00:28 τα ξημερώματα Σαββάτου από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , Ανδρέα Κεττή, αναφέρουν ότι η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη μετά από ώρες προσπάθειας.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 75 εκταρίων.

Στην πυρκαγιά εργάστηκαν εκτός απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία , το Τμήμα Δασών, Υπηρεσία Θήρας, η εθελοντική ομάδα Support Cy, η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάζονται για πλήρη ασφάλιση της πυρκαγιάς και τελικές κατασβέσεις. Βρισκόμαστε σε επαφή και συνεννόηση με την Αστυνομία για τα αίτια».

Προηγουμένως η φωτιά μαινότα εκτός ελέγχου. Η αρχική πληροφόρηση ήθελε την Αστυνομία και Πολιτική Άμυνα να εκκενώνουν την Κοινότητα Φασούλας, κάτι το οποίο τελικά δεν θεωρήθηκε απαραίτητο, τουλάχιστον μέχρι τα ξημερώματα Σαββάτου. Ο Αρχιπυράρχος Νίκος Λογγίνος έφτασε στο σημείο.

Η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα βρίσκονται σε επιφυλακή αν χρειαστεί μα επέμβουν. Η πυρκαγιά μαίνεται σε τρία μέτωπα σε χαμηλή άγρια βλάστηση σε δύσβατη περιοχή. Οι επίγειες δυνάμεις εργάζονται αδιάκοπα με εγκαταστάσεις σωλήνων νερού σε μεγάλες αποστάσεις για να περιοριστεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , Ανδρέα Κεττή, « Νέα πυρκαγιά για την οποία κλήθηκαμε στις 20:53  σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση παρά την Κοινότητα Σταυροκόννου Επαρχίας Πάφου. Με την άφιξη διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είναι σε έκταση πέραν των πέντε εκταρίων και είναι εκτός ελέγχου με μέτωπο πέραν των 800 μέτρων. Καίγονται ξηρά χόρτα, και άγρια βλάστηση.  Ανταποκριθήκαμε με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και Επαρχία Πάφου, έξι από Τμ. Δασών ως επίσης και προωθητή γαιών. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Φασούλας και έχει ενημερωθεί και η Πολιτική Άμυνα και ή Αστυνομία και κατευθύνονται προς Φασούλα Πάφου για πιθανή εκκένωση».

Τα αίτια της θα εξακριβωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top