ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται νέες αυξήσεις σε αγαθά: Πού οφείλονται – Άνοδος και στις τιμές των καυσίμων

Έρχονται νέες αυξήσεις σε αγαθά: Πού οφείλονται – Άνοδος και στις τιμές των καυσίμων

Νέες αυξήσεις θα φέρει ο Αύγουστος τόσο στα τρόφιμα όσο και στα καύσιμα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου του Κυπριακού Συνδέσμου Κατανωλωτών στο ThemaOnline, Μάριου Δρουσιώτη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «αναμένουμε αυξήσεις στα φρούτα και στα λαχανικά τον Αύγουστο λόγω της παρατεταμένης ζέστης και της μειωμένης παραγωγής αλλά και του τουρισμού».

«Στα άλλα τρόφιμα δεν βλέπω κάποιο λόγο γιατί να έχουμε αύξηση στις τιμές.  Όσο αφορά όμως τα γεωργικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά, αναμένεται να καταγραφεί κι άλλη αύξηση, καθώς ο παρατεταμένος καύσωνας είχε αποτέλεσμα να μειώσει την παραγωγή τους», πρόσθεσε

Πώς επηρεάζει ο καύσωνας

Μεταξύ άλλων ο κύριος Δρουσιώτης εξήγησε πώς επηρεάζει ο καύσωνας στην αύξηση των τιμών.

«Ο καύσωνας επηρεάζει τόσο τους ίδιους τους γεωργούς, γιατί είναι δύσκολο να βρίσκονται πολλές ώρες στον ήλιο όσο και τα φυτά τα οποία δεν παράγουν και δεν αποδίδουν την παραγωγή που ανέμενε κάποιος. Για παράδειγμα στις ντομάτες, βγαίνει πρώτα ο ανθός και λόγω της ζέστης οι ανθοί καίγονται και δεν δημιουργείται νέα ντομάτα», εξήγησε.

«Επειδή όμως έχει 15-20 μέρες που έχουμε τέτοιες θερμοκρασίες καύσωνα, υπολογίζουμε πώς μέσα στον Αύγουστο θα φανεί η διαφορά. Δεν θα έχουν τόση παραγωγή άρα θα αυξηθούν οι τιμές», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών σημείωσε ότι «και ο τουρισμός φέτος είναι αρκετά αυξημένος και επηρεάζει και αυτός στην αύξηση των τιμών σε λαχανικά και φρούτα λόγω των εστιατορίων και των ξενοδοχείων»

«Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό, όσοι θα κρατάνε λεφτά θα βρίσκουν να αγοράζουν», τόνισε.

Πέραν από τις αυξήσεις στα τρόφιμα, ο κύριος Δρουσιώτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, αφού επικρατεί μία ανησυχία στους καταναλωτές μετά την ανιούσα που πήραν οι τιμές από την ημέρα που σταμάτησε η επιδότηση του φόρου κατανάλωσης.

«Πέραν των 8 σεντ που είναι η αύξηση λόγω της κατάργησης της επιδότησης, είχαμε και από 1η Ιουλίου 6 σεντ αύξηση, άρα σύνολο 14 σεντ. Υπολογίζω ότι μέσα στις επόμενες 8-10 μέρες θα έχουμε επιπλέον αύξηση», κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top