ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονήθηκε κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία στον Ισημερινό - Η στιγμή της εκτέλεσης – Δείτε βίντεο

Δολοφονήθηκε κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία στον Ισημερινό - Η στιγμή της εκτέλεσης – Δείτε βίντεο

Ένας υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Ισημερινού έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς σε προεκλογική συγκέντρωση.

Ο 59χρονος Fernando Villavicencio, μέλος της εθνοσυνέλευσης της χώρας, δέχθηκε επίθεση καθώς αποχωρούσε από την εκδήλωση στη βόρεια πόλη Κίτο την Τετάρτη.

Ένα μέλος της προεκλογικής του ομάδας δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Villavicencio έμπαινε σε ένα αυτοκίνητο όταν ένας άνδρας βγήκε μπροστά και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Δείτε τη στιγμή που ο Fernando Villavicencio βγαίνει από το προεκλογικό κέντρο και δέχεται καταιγισμό πυρών


Ο νυν πρόεδρος Guillermo Lasso υποσχέθηκε ότι το «έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο».

Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο Villavicencio, 59 ετών, πυροβολήθηκε τρεις φορές.

Ο ύποπτος πυροβολήθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών είναι προγραμματισμένος για τις 20 Αυγούστου.

Ο Lasso, ο οποίος δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο, δήλωσε «εξοργισμένος και σοκαρισμένος» από τη δολοφονία, προσθέτοντας: «Το οργανωμένο έγκλημα έχει διανύσει πολύ δρόμο, αλλά ο νόμος θα το κυνηγήσει».

Η πρόσφατη αύξηση της βίας, που τροφοδοτείται από την διαρκή παρουσία των καρτέλ ναρκωτικών στον Ισημερινό, αποτέλεσε κεντρικό θέμα της φετινής προεδρικής εκστρατείας.

Τον περασμένο μήνα, ο Lasso κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις επαρχίες μετά από μια σειρά δολοφονιών που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Η εκστρατεία του Villavicencio είχε επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, ένα θέμα που είχε καλύψει κατά την προηγούμενη καριέρα του ως δημοσιογράφος, και στη μείωση της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του είχαν απειληθεί από τον αρχηγό μιας συμμορίας που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Villavicencio ήταν ένας από τους οκτώ υποψηφίους στον πρώτο γύρο των εκλογών, αν και δεν ήταν ο επικρατέστερος.

Η δολοφονία του ακολουθεί εκείνη του Agustín Intriago, δημάρχου της πόλης Manta, τον Ιούλιο και του Omar Menéndez, υποψήφιου δημάρχου στην πόλη Puerto López, τον Φεβρουάριο.

Αποτίοντας φόρο τιμής, ο πρώην αντιπρόεδρος και συνυποψήφιος του Otto Sonnenholzner έστειλε τα «βαθύτατα συλλυπητήριά του και τη βαθιά του αλληλεγγύη» στην οικογένεια του Villavicencio, ο οποίος ήταν παντρεμένος και είχε πέντε παιδιά.

«Η χώρα μας έχει ξεφύγει από τον έλεγχο». Η επικρατέστερη υποψήφια Luisa Gonzales εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της στην οικογένεια του Villavicencio, προσθέτοντας: «Αυτή η άθλια πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top