ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις διπλές εκλογές του 2024 τα κόμματα - Γράφουν και σβήνουν ονόματα - Ποιοι θα ριχθούν στην μάχη

Προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις διπλές εκλογές του 2024 τα κόμματα - Γράφουν και σβήνουν ονόματα - Ποιοι θα ριχθούν στην μάχη

Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα κόμματα, ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του 2024, με τα επιτελεία να σβήνουν και να γράφουν ονόματα για τα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών και των Δημοτικών Εκλογών.

Το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο και θα πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστεί με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα κόμματα θέτουν ως προϋπόθεση για την επιλογή τους, τα ποιοτικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι εν δυνάμει υποψήφιοι και την διεισδυτικότητα τους στην κοινωνία.

Ο ΔΗΣΥ επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και την πρωτιά. Θα ρίξει στην μάχη μαζί με τους Λουκά Φουρλά και Ελένη Σταύρου, τον Μάριο Πελεκάνο και την Ξένια Κωνσταντίνου και εκτός απροόπτου τον τέως Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ άρχισε την οργανωτική δουλειά θέτοντας ως στόχο την διατήρηση των δύο εδρών. Για να αποφύγει τις περιπέτειες αναμένεται να ρίξει στη μάχη την Ειρήνη Χαραλαμπίδου και τον Γιώργο Λουκαΐδη, ενώ σίγουρος θεωρείται και ο Γιώργος Γεωργίου, νυν Ευρωβουλευτής.

Στο ΔΗΚΟ πέραν από τον νυν Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα της Κατερίνας Χριστοφίδου. Πιέσεις δέχεται από την βάση του κόμματος και ο νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Σολωμού.

Στην ΕΔΕΚ οι διεργασίες άρχισαν πολύ γρήγορα με κύριο στόχο την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές στόχος των Σοσιαλιστών είναι η διατήρηση της έκτης έδρας με τον καταρτισμό ενός ισχυρού ψηφοδελτίου, το οποίο θα απαρτίζεται από πρωτοκλασάτα στελέχη. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Γενικού Διευθυντή, Μορφάκη Σολομωνίδη, η οποία είναι πολυσυλλεκτική και τυγχάνει ευρείας στήριξης από την κομματική βάση.

Στο ΕΛΑΜ παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα υπάρχει μεγάλη δυστοκία στην εξεύρεση δυνατόν ονομάτων και η μάχη δεν θα είναι εύκολη.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέχρι στιγμής εξήγγειλαν υποψηφιότητα ο Ανδρέας Καουρής για τη Λύση και ο Νίκος Παλιός για την Γεροσκήπου.

Δεδομένες υποψηφιότητες θα είναι του Ανδρέα Βύρα για την Λάρνακα, του Φαίδωνα Φαίδωνας για την Πάφο και του Νίκου Νουρή για την Λευκωσία.

Μεγάλη πίεση φαίνεται να δέχεται και ο Χρίστος Τσίγκης για την Δημαρχία του Στροβόλου, αφού η υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους δεν τυγχάνει στήριξης τόσο σε τοπικο όσο και σε επαρχιακό από πλευράς ΔΗΣΥ. Ο Χρίστος Τσίγκης συνδυάζει την εμπειρία και την εργατικότητα στοιχεία που απαιτεί η κοινωνία.

Νικητής η αποχή

Αν και είμαστε σχεδόν ένα χρόνο πριν τις εκλογές του 2024, εντούτοις, τον νικητή των Ευρωεκλογών και των Δημοτικών Εκλογών, με τα σημερινά δεδομένα είμαστε σε θέση να τον γνωρίζουμε, κι αυτός δεν θα είναι άλλος από την αποχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top