ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς επέκταση το Neon Mall στην Πάφο λίγους μήνες μετά το άνοιγμά του – Οι σχεδιασμοί και πόσα θα κοστίσει

Προς επέκταση το Neon Mall στην Πάφο λίγους μήνες μετά το άνοιγμά του – Οι σχεδιασμοί και πόσα θα κοστίσει

Λίγους μήνες μετά το άνοιγμά του, το Neon Mall στην Πάφο ετοιμάζεται για ανανέωση μέσω επέκτασής του και συνεπακόλουθη αύξηση των καταστημάτων του και των υπηρεσιών που προσφέρει στο κοινό.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη που κατατέθηκε στην Περιβαλλοντική Αρχή, η οποία άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει η όλη ανάπτυξη, το υφιστάμενο κτίριο θα επεκταθεί με τη δημιουργία νέου κτιρίου πολυκαταστήματος και γραφείων, με το οποίο θα συνδέονται εσωτερικά και χωροθετείται στη νότια πλευρά του τεμαχίου.

Το νέο κτίριο θα αποτελείται από τους ακόλουθους ορόφους:
 Υπόγειο: Συνοπτικά στον υπόγειο χώρο θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης, αποθήκες, χώρος υποδοχής, 4 μικρά καταστήματα, χώροι υγιεινής.
• Ισόγειο: Στο ισόγειο θα υπάρχουν 4 καταστήματα και χώροι υγιεινής το μικρότερο γύρω στα 50 τ.μ. και το μεγαλύτερο 1.110 τ.μ.
 Μεσοπάτωμα: Τα καταστήματα αρ. 5, 6, 7 και 8 θα διαθέτουν μεσοπάτωμα 550,55 τ.μ., 394,51 τ.μ., 138,73 τ.μ. και 83.00 τ.μ., αντίστοιχα. Το μεσοπάτωμα των καταστημάτων αρ. 5 και 6 θα περιλαμβάνουν κουζίνα, 2 χώρους υγιεινής και ένα ντουζ για τους άνδρες και 2 χώρους υγιεινής και ένα ντουζ για τις γυναίκες.
• Πρώτος Όροφος: Ο πρώτος όροφος θα διαθέτει καφετέρια, γυμναστήριο και γραφεία (συμπεριλαμβανομένων 8 χώρων υγιεινής). Σημειώνεται ότι η καφετέρια και το γυμναστήριο θα μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο από τους εργαζομένους των γραφείων και όχι από το ευρύ κοινό.
• Δεύτερος Όροφος: Ο δεύτερος όροφος θα διαθέτει γραφεία 1.503,68 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων 8 χώρων υγιεινής) και χώρο διακίνησης 126,03 τ.μ.

Με βάση τους σχεδιασμούς, η ανάπτυξη θα διαθέτει συνολικά 563 χώρους στάθμευσης. Οι χώροι στάθμευσης χωροθετούνται ως εξής:
• 273 στην ισόγεια βόρεια πλευρά
• 194 στον υπόγειο κλειστό χώρο του υφιστάμενου κτιρίου
• 96 στον υπόγειο ανοικτό χώρο του προτεινόμενου κτιρίου

Διαμόρφωση εισόδου/εξόδου και δημιουργία κυκλικού κόμβου

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, θα γίνουν επιπρόσθετα των πιο πάνω και μικρής έκτασης κατασκευαστικές εργασίες για διαμόρφωση της εισόδου/εξόδου με τη δημιουργία τριγωνικής νησίδας για ασφαλέστερη πρόσβαση οχημάτων και πεζών, ενώ σε απόσταση 50 μέτρων περίπου από το σημείο εισόδου/εξόδου, θα κατασκευαστεί εντός του υπό μελέτη τεμαχίου μικρός κυκλικός κόμβος για διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Επίσης, θα γίνει διαμόρφωση εισόδου για πρόσβαση στον υπόγειο χώρο στάθμευσης από την Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Η νέα προτεινόμενη είσοδος θα γίνεται μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας (πρόσβαση από Δυτικά της προτεινόμενης Ανάπτυξης) με 40 μέτρα βοηθητική λωρίδα επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας και ακολούθως ράμπα εισόδου μήκους 80 μέτρων στον υπόγειο Χώρο Στάθμευσης.

Οι υφιστάμενες υποδομές

Υπενθυμίζεται πως, το Neon Mall άνοιξε τις πύλες του στις 26 Ιανουαρίου και σε αυτό στεγάζονται μέχρι στιγμής πέντε καταστήματα. Πρόκειται για την υπεραγορά Lidl, το πολυκατάστημα Super Home Center, το κατάστημα ρούχων KIABI, το κατάστημα αθλητικών ρούχων COSMOS sport και κατάστημα τηλεπικοινωνιών της Cyta.

Επίσης, στο κτίριο στεγάζεται η καφετέρια Sidamo, ενώ αυτό διαθέτει κοινόχρηστους χώρους Υγιεινής, καθώς και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Σημειώνεται πως, το κόστος των προτεινόμενων κατασκευαστικών εργασιών για επέκταση υπολογίστηκε στα 9 εκατομμύρια ευρώ 9.000.000 περίπου, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 15 μηνών από την εξασφάλιση των σχετικών αδειών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top