ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς νερό περιοχές του Πρωταρά – Πρόβλημα με την αυξημένη ζήτηση λόγω των καλοκαιρινών διακοπών

Χωρίς νερό περιοχές του Πρωταρά – Πρόβλημα με την αυξημένη ζήτηση λόγω των καλοκαιρινών διακοπών

Η υπερβάλλουσα ζήτηση για νερό λόγω των διακοπών του 15Αυγούστου προκαλεί προβλήματα παροχής σε αρκετές περιοχές του Δήμου Παραλιμνίου.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες 15/8 ο Δήμος Παραλιμνίου, η παροχή νερού στις περιοχές Περνέρα και Κάππαρη θα διακοπεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023 από τις 07:00 μέχρι και τις 14:00 λόγω επιδιόρθωσης βλάβης σε αγωγό.

«Παρακαλούμε όπως χρησιμοποιείτε το νερό με φειδώ. Καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για την ολοκλήρωση των εργασιών το συντομότερο δυνατό. Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μιλώντας στο ThemaOnline η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Λία Γεωργίου, δήλωσε ότι το Τμήμα αυτή την εποχή δίνει ήδη τη μέγιστη παροχευτικότητα που μπορεί να δώσει και μάλιστα είναι αυξημένη κατά 10% - στην ευρύτερη ελ. επαρχία Αμμοχώστου - από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ξεκαθάρισε επίσης ότι είναι στην ευθύνη της Τοπικής Αρχής η διαχείριση της παροχής του νερού.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, δήλωσε στο ThemaOnline ότι ο αγωγός που φέρνει νερό στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι χωρητικότητας μόλις 36 - 37 χιλ. κυβικών μέτρων. «Το πρόβλημα εντοπίστηκε από το 2017. Η προηγουμένη Κυβέρνηση έπρεπε να είχε κατασκευάσει αγωγό από την αφαλάτωση της Δεκέλειας μέχρι τις δεξαμενές στον Κοκκινόκρεμμο. Εδώ και τρία χρόνια οι σωλήνες αγοράστηκαν και βρίσκονται σε αποθήκες και ακόμα κάνουν σχέδια καθώς δεν ήταν στις προτεραιότητες της τότε Κυβέρνησης», υπέδειξε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου.

Μάλιστα ο Δήμος έχει προβεί σε πολλές ενέργειας μεταξύ άλλων και εξασφάλιση νερού από ιδιωτικές πηγές γύρω στα 1000 κυβικά μέτρα την ημέρα.

Όπως ανάφερε στη σελίδα μας, θα γίνει σύσκεψη περί τα τέλη Αυγούστου με τον αρμόδιο Υπουργό για να εξετάσουν το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top