ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Αποτράπηκε τρομοκρατική επίθεση κατά του πρωθυπουργού

Σουηδία: Αποτράπηκε τρομοκρατική επίθεση κατά του πρωθυπουργού

Οι σουηδικές αρχές απέτρεψαν σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον, δήλωσε ο ίδιος σήμερα Πέμπτη.

«Λάβαμε γνώση πως σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις απετράπησαν», δήλωσε ο Κρίστερσον σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η υπηρεσία ασφαλείας SAPO είχε ανακοινώσει ότι αυξάνει το επίπεδο της απειλής εναντίον της χώρας από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα μιας πενταβάθμιας κλίμακας, καθώς αυξάνεται διεθνώς η ένταση για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε διαδηλώσεις στη σκανδιναβική χώρα.

«Η απειλή εναντίον της Σουηδίας έχει σταδιακά αλλάξει και η απειλή επιθέσεων από δράστες στους κόλπους του βίαιου ισλαμισμού έχει αυξηθεί στη διάρκεια του έτους», ανέφερε σε δήλωσή της η υπηρεσία ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη SAPO, ενώ μέχρι τώρα η Σουηδία θεωρούνταν πως αποτελεί θεμιτό στόχο για τρομοκρατικές επιθέσεις, θεωρείται πλέον στόχος προτεραιότητας.

«Αποφάσισα σήμερα να αυξήσω το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής από αυξημένο σε κρίσιμο επίπεδο», δήλωσε η επικεφαλής των σουηδικών υπηρεσιών πληροφοριών Σαρλότ φον Έσεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ πρόσθεσε πως εκτιμά ότι η απειλή για επιθέσεις «θα διαρκέσει για καιρό» στη χώρα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top