ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: «Ίσως συναντηθώ με τον Πούτιν να μιλήσουμε για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας»

Ερντογάν: «Ίσως συναντηθώ με τον Πούτιν να μιλήσουμε για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως τον ερχόμενο μήνα, εφόσον δοθεί η ευκαιρία, μπορεί να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν για συζητήσουν τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά.

«Τον Σεπτέμβριο είναι η σύνοδος της G20 στην Ινδία και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις ΗΠΑ. Αν βρούμε την ευκαιρία σε αυτό το φορτωμένο πρόγραμμα, θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε απευθείας με τον (Βλαντίμιρ) Πούτιν», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ουγγαρία, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, μπορεί να επισκεφθεί τη Ρωσία σύντομα για να συζητήσει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, είπε ακόμη ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το κείμενο των δηλώσεών του.

«Σύντομα, ο Υπουργός μας των Εξωτερικών μπορεί να αναλάβει ένα ταξίδι στη Ρωσία. Επειδή το να συζητηθεί το θέμα αυτό απευθείας έχει μεγάλη σημασία, και μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως η οικονομική ομάδα της Τουρκίας είναι ικανή να μειώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφια επίπεδα. Σύμφωνα με το κείμενο της απάντησής του σε ερωτήσεις, ο Ερντογάν είπε επίσης πως η κυβέρνησή του κατάφερε να μειώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφια επίπεδα στο παρελθόν και πως οι Τούρκοι πρέπει να έχουν πίστη στο κόμμα του, το ΑΚ, ότι θα το πετύχει και πάλι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κύβος ερρίφθη - Κλείνει άμεσα το κτιριακό συγκρότημα στη Χλώρακα - Τι θα γίνει με τους μετανάστες που διαμένουν εκεί παράνομα

Λετυμπιώτης για Πύλα: «Αναμένουμε από τα Ηνωμένα Έθνη να ανταποκριθούν και στους όρους εντολής τους»

Με φειδώ και υπό προϋποθέσεις η δημιουργία νέων θέσεων στο Δημόσιο το 2024 - Τι θα γίνει με τους αορίστου χρόνου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top