ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσχέδιο ΣΑ: Σοβαρή ανησυχία για την Πύλα και κάλεσμα για τερματισμό εργών

Προσχέδιο ΣΑ: Σοβαρή ανησυχία για την Πύλα και κάλεσμα για τερματισμό εργών

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να εκφράσει, απόψε, σοβαρή ανησυχία για τις ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ανταποκριτή του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, Θανάση Τσίτσα, στο προσχέδιο της ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο ετοίμασε η Βρετανία, θα σημειώνεται ότι οι ενέργειες της τουρκοκυπριακής πλευράς στη νεκρή ζώνη αντίκεινται στα ψηφίσματά του.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα καταδικάζουν, επίσης, τις επιθέσεις κατά των ειρηνευτικής δύναμης και τις ζημιές σε οχήματα της. Επιπρόσθετα, θα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων μπορεί να συνιστούν εγκλήματα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα καλεί το ψευδοκράτος να σταματήσει τα παράνομα κατασκευαστικά έργα και θα τονίζει την ανάγκη αποφυγής μονομερών ή κλιμακούμενων ενεργειών, που θα μπορούσαν να αυξήσουν την ένταση και να βλάψουν τις προοπτικές διευθέτησης του Κυπριακού.

Πηγή: ΡΙΚ

 

 

Ο κύβος ερρίφθη - Κλείνει άμεσα το κτιριακό συγκρότημα στη Χλώρακα - Τι θα γίνει με τους μετανάστες που διαμένουν εκεί παράνομα

Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛΑΣ ψάχνει σε δύο μαχαίρια το DNA του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top