ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Παπαδόπουλος: Ο Πρόεδρος θα αξιοποιήσει κάθε ελπίδα για να τερματιστεί η κατοχή

Β. Παπαδόπουλος: Ο Πρόεδρος θα αξιοποιήσει κάθε ελπίδα για να τερματιστεί η κατοχή

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλώσει κάθε ικμάδα των δυνάμεων του για να αξιοποιήσει την κάθε ελπίδα που υπάρχει για να λήξει, μετά από 41 χρόνια, η κατοχή και η σκλαβιά, να αποχωρίσουν τα τουρκικά στρατεύματα, να επανενωθεί ο τόπος και οι αγώνες των ομογενών να είναι αγώνες για την ευημερία των ομογενών.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αμερικής για να τιμήσει τον Πέτρο Πετρίδη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως υπήρξε και ο ίδιος μέλος της παροικίας στη Βρετανία, όπου έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα και ανέφερε πως νιώθει και αντιλαμβάνεται το μεγαλείο της ομογένειας.

Πρόσθεσε πως στο εξωτερικό υπάρχει μια άλλη πραγματική Κύπρος που κράτησε τον Κυπριακό Ελληνισμό όρθιο στις δύσκολες ώρες, μέσα από την αγάπη των ομογενών για τον τόπο τους και τις μάχες τους στα πιο σημαντικά κέντρα αποφάσεων.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως τα όσα ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ κάνει αντανακλώνται στην πατρίδα και στα παιδιά των ομογενών, τα οποία είναι πραγματικά Ελληνόπουλα. Πρόσθεσε πως κάποια στιγμή η πολιτεία θα πρέπει να τιμήσει τον Παγκύπριο για την προσφορά του στην ομογένεια και τους Έλληνες της Αμερικής.

Ο Πάμπος Χριστοφόρου, που διετέλεσε πρόξενος στην Αμερική αμέσως μετά την εισβολή, ανέφερε ότι υπήρξαν πολλές δυσκολίες. Ευχήθηκε η πολιτεία να τιμήσει τον Παγκύπριο, λέγοντας ότι εάν οι ομογενείς σε όλο τον κόσμο πρόσφεραν ότι και ο Παγκύπριος θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Κώστας Τσέντας ανέφερε πως ο Παγκύπριος είναι αυτός που στήριξε και ανέδειξε την Κυπριακή Ομοσπονδία.

Παρατηρώντας ότι ο Φίλιππος (Φίλιπ Κρίστοφερ) λέει ότι τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια, είπε πως ο ίδιος λέει πως όπου υπάρχει έστω και ένας Κύπριος, η καρδιά της Κύπρου πάλλεται.

Είπε ακόμα πως συζητήθηκε θέμα δημιουργίας μουσείου και ευχαρίστησε όλους τους διπλωμάτες που υπηρέτησαν στις ΗΠΑ για τη στήριξή τους προς την ομογένεια.

Ο Χρίστος Σωτηριάδης, ταμίας του Παγκύπριου, αναφέρθηκε στην προσφορά του Συνδέσμου εστιάζοντας στη δράση του τιμώμενου.

Ο Πέτρος Πετρίδης, σε ομιλία του, ευχαρίστησε τους ομογενείς και το Σύνδεσμο για τη στήριξη προς το συγγραφικό και άλλο έργο του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top