ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ - Ξύπνησαν μνήμες Lehman Brothers

Παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ - Ξύπνησαν μνήμες Lehman Brothers

Βουτιά στο κενό σε Ασία και Ευρώπη – Πανικός στη Wall Street - Σε έκτακτα μέτρα στήριξης των κινεζικών μετοχών και της αγοράς δανείων προχωρούν οι αρχές της Κίνας

Παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ έχει προκαλέσει η κατάρρευση των ασιατικών αγορών και η δραματική πτώση των κινεζικών μετοχών με φόντο την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Οι μετοχές στην Ασία έκαναν βουτιά στο κενό τη Δευτέρα, με μια εντυπωσιακή πτώση 9% στον δείκτη Shanghai Composite, εξαιτίας των φόβων ότι τα προβλήματα της Κίνας είναι ακόμα μεγαλύτερα από αυτά που εκτιμήθηκαν αρχικά, ενώ περίπου 6 τρισ. δολ., χάθηκαν από την αξία των παγκόσμιων μετοχών, από τη στιγμή που η Κίνα υποτίμησε το γουάν.

Πάνω από 400 δισ. ευρώ εξανεμίστηκαν σήμερα στις ευρωαγορές, σε όρους χρηματιστηριακής αξίας, σε μία συνεδρίαση η οποία για πολλούς χαρακτηρίστηκε ανάλογη με εκείνη της κατάρρευσης της Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε βουτιά 5,4% στις 341,81 μονάδες, στη χειρότερη μέρα από τον Δεκέμβριο του 2008. Ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στο -5,35%.

Ο γερμανικός DAX 30 σημείωσε βουτιά 4,7% διολισθαίνοντας στις 9.648,43 μονάδες, γνωρίζοντας τη χειρότερη μέρα από το Νοέμβριο του 2011. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε σε ποσοστό 4,7% στις 5.898,87 μονάδες, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από το Μάρτιο του 2009. Ο γαλλικός CAC-40 έχασε 5,4% στις 4.383,46 μονάδες καταγράφοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από το Νοέμβριο του 2011.

Οι Αρχές της Κίνας προχώρησαν σε έκτακτα μέτρα στήριξης των κινεζικών μετοχών και της αγοράς δανείων, εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας διεθνώς για το εάν και κατά πόσον η ασιατική οικονομία θα μπορέσει να διατηρήσει την αναπτυξιακή της δυναμική

Πηγή: newsbomb.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top