ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου - «Έφυγε» η εικαστικός Ελένη Νικοδήμου σε ηλικία 68 ετών

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου - «Έφυγε» η εικαστικός Ελένη Νικοδήμου σε ηλικία 68 ετών

«Έφυγε» σε ηλικία 68 ετών σήμερα Σάββατο 26/8 η διακεκριμένη Κύπρια εικαστικός Ελένη Νικοδήμου.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αποτελούσε μέλος της καλλιτεχνικής κοινότητας της Λευκωσίας τα τελευταία 30 χρόνια, από το 1993 που επέστρεψε στην Κύπρο από το Παρίσι όπου ζούσε.

Γεννήθηκε στο χωριό Άλωνα το 1955. Υπήρξε αθλήτρια του στίβου και πανελληνιονίκης.

H Υφυπουργός Πολιτισμού Λίνα Κασσιανίδου σε ανάρτησή της ανέφερε: «Αποχαιρετούμε την Ελένη – ήταν μέλος της οικογένειάς μας. Θυμάμαι σαν χθες την μέρα που ήρθε στο σπίτι μας ένα μεσημέρι τη δεκαετία του 1980 για να μιλήσει με τη μαμά μου για την πρώτη της έκθεση στην Γκαλερί. Μου είχε κάνει τόση εντύπωση η ενέργεια αυτής της γυναίκας! Αυτή την ενέργεια την αποτύπωνε στα έργα της κα αυτά θα μας τη θυμίζουν για πάντα. Γιατί όταν θυμάσαι τους ανθρώπους αυτοί μένουν ζωντανοί…»

Σε ανακοίνωσή της η γκαλερί Γκλόρια σημειώνει: «Στην Γκαλερί Γκλόρια έκανε η Ελένη την πρώτη της έκθεση στην Κύπρο και από τότε ήταν μέλος της οικογένειας μας. Πριν λίγο μάθαμε τα χειρότερα νέα. Πώς να αποχαιρετήσεις ένα άνθρωπο όπως την Ελένη; Πώς να αποχαιρετήσεις ένα μέλος της οικογένειας σου; Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν την προσωπικότητα της Ελένης. Στα έργα της καταγράφεται το ταλέντο της και η δύναμη της ψυχής της. Η Ελένη δεν είναι πια μαζί μας. Τα έργα της και το βιβλίο της όμως είναι και θα είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς και θα είναι πάντα εδώ να μας την θυμίζουν. Ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι πολύ φτωχότερος σήμερα. Εμείς οι φίλοι της και οι δικοί της άνθρωποι θα την έχουμε πάντα στην καρδιά μας γιατί φωτεινοί άνθρωποι σαν την Ελένη αφήνουν ανεξίτηλο σημάδι στις ψυχές μας. Αιωνία σου η μνήμη Ελένη μας.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top