ΔΙΕΘΝΗ

Ρατσιστικό παραλήρημα στην Ινδία: Δασκάλα βάζει τους μαθητές της να χαστουκίζουν μουσουλμάνο συμμαθητή τους – Δείτε βίντεο

Ρατσιστικό παραλήρημα στην Ινδία: Δασκάλα βάζει τους μαθητές της να χαστουκίζουν μουσουλμάνο συμμαθητή τους – Δείτε βίντεο

Οι αρχές στην Ινδία δεσμεύθηκαν να λάβουν μέτρα μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει δασκάλα να ζητά από τους μαθητές της να χαστουκίσουν έναν μουσουλμάνο συμμαθητή τους.

Στο βίντεο αυτό, την αυθεντικότητα του οποίου έχει επιβεβαιώσει η αστυνομία και το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλη την Ινδία, φαίνεται η δασκάλα ιδιωτικού σχολείου στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές να διατάσσει τους μαθητές της να χαστουκίσουν έναν συμμαθητή τους, 7 ετών, δήθεν επειδή έκανε λάθος στην προπαίδεια.

«Γιατί τον χτυπάτε τόσο μαλακά; Χτυπήστε τον πιο δυνατά», ακούγεται να λέει στα παιδιά, την ώρα που το αγόρι στέκεται όρθιο και κλαίει.

Λίγο αργότερα ζητά από τους μαθητές της να χτυπήσουν το αγόρι και στο σώμα. «Αρχίστε να τον χτυπάτε στην πλάτη (…) Το πρόσωπό του έχει αρχίσει να κοκκινίζει, χτυπήστε τον στην πλάτη».

Ο Σατιαναράγιαν Πραζαπάτ, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο και δήλωσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην ινδουίστρια δασκάλα, ενώ σημείωσε πως η οικογένεια του αγοριού έχει προσφύγει νομικά εναντίον της.

«Ανακαλύψαμε ότι η δασκάλα είχε πει ότι οι μουσουλμάνοι μαθητές, οι μητέρες των οποίων δεν έδιναν αρκετή προσοχή στα μαθήματά τους, ήταν κακομαθημένοι», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο εδώ

Καταγγελίες για διακρίσεις εις βάρος μουσουλμάνων στην Ινδία

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν εδώ και χρόνια την αύξηση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων εις βάρος των μουσουλμάνων στην Ινδία, κυρίως μετά την εκλογή στην πρωθυπουργία της χώρας το 2014 του εθνικιστή, ινδουιστή Ναρέντρα Μόντι.

Το Ούταρ Πραντές κυβερνάται από το 2017 από το BJP, το κυβερνών κόμμα, ενώ επικεφαλής του είναι ένας ινδουιστής μοναχός, ο Γιόγκι Αντιτιανάθ, τον οποίο πολλοί θεωρούν διάδοχο του Μόντι.

Ο Ραούλ Γκάντι, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, έχει κατηγορήσει το BJP ότι ενθαρρύνει τη μισαλλοδοξία. «Η διασπορά του δηλητηρίου των διακρίσεων στο μυαλό αθώων παιδιών, η μετατροπή αυτού του ιερού χώρου που είναι το σχολείο σε χώρο υποκίνησης του μίσους (…) είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας εκπαιδευτικός για τη χώρα», έγραψε στο X (πρώην Twitter).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top