ΔΙΕΘΝΗ

Burning Man: Ένας νεκρός στο φεστιβάλ όπου χιλιάδες επισκέπτες έχουν εγκλωβιστεί στη λάσπη - Δείτε βίντεο

Burning Man: Ένας νεκρός στο φεστιβάλ όπου χιλιάδες επισκέπτες έχουν εγκλωβιστεί στη λάσπη - Δείτε βίντεο

Μια λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στο Βurning Man, ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ του πλανήτη για όσους δεν θέλουν να βιώσουν «μία από τα ίδια»: Χάος.

 

 

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή για ένα 24ωρο είχε ως αποτέλεσμα ο χώρος του φεστιβάλ να πλημμυρίσει με λάσπη, και χιλιάδες άτομα να εγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ, ένα άτομο έχασε τη ζωή του και οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου, πέραν του ότι συνέβη κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

 

 

Το φεστιβάλ διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1986 στην έρημο της Νεβάδα στις ΗΠΑ και προσελκύει δεκάδες χιλιάδες κόσμου που καταφθάνουν με τα τροχόσπιτα και τα θηριώδη εκτός δρόμου οχήματά τους, για να διαμείνουν μια ολόκληρη βδομάδα (από Κυριακή σε Κυριακή) σε σκηνικό που θυμίζει την θρυλική κινηματογραφική ταινία Mad Max.

 

 

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ όπου όλα επιτρέπονται κι όλα συμβαίνουν από σεξουαλικές συνευρέσεις μέχρι χρήση σκληρών ναρκωτικών κλπ.

Φέτος, όμως, ο καιρός ανέτρεψε τα δεδομένα και από κει που στην έρημο δεν βρέχει ποτέ, τις τελευταίες 48 ώρες «άνοιξαν οι ουρανοί». Βρέχει τόσο πολύ που η ερημος έχει μετατραπεί σε… κινούμενη άμμο. Οι τόνοι λάσπης έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες μέσα στον οριοθετημένο χώρο του φεστιβάλ και όσοι αψήφησαν τις συστάσεις των Αρχών να μην εγκαταλείψουν την περιοχή είδαν τα οχήματα τους να βουλιάζουν και να καταστρέφονται κυριολεκτικά.

 



 

 

Οι αμερικανικές Αρχές φοβούνται ότι σήμερα θα είναι η χειρότερη μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών και δίνουν οδηγίες στους επισκέπτες του φεστιβάλ να παραμείνουν ασφαλείς στα οχηματα τους.

 

 

Την ίδια στιγμή το TikTok και άλλες πλατφόρμες πλημμυρίζουν από τα βίντεο που ανεβάζουν οι εγκλωβισμένοι επισκέπτες στα οποία περιγράφουν όσα βιώνουν στην έρημο της Νεβάδα.

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hannah Fraser Mermaid (@hannahmermaid)

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top