ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Της έκαναν τον βίο αβίωτο Κύπριοι πελάτες σε 4στερο ξενοδοχείο του Πρωταρά

Της έκαναν τον βίο αβίωτο Κύπριοι πελάτες σε 4στερο ξενοδοχείο του Πρωταρά

Νεαρή σερβιτόρα απηύδησε με τους Κύπριους πελάτες και δημοσιοποίησε τον πόνο της με επώνυμο σχόλιο στο facebook.

Σύμφωνα με την.. πικράν πείρα της, οι Κύπριοι πελάτες είναι μακράν οι χειρότεροι, αφού με βάση τα λεγόμενά της, συμπεριφέρονται ωσάν να… είμαστε το κέντρο της γης!

Πάρτε μια γεύση από τα παθήματά της Κ.Κ. (πιο κάτω δημοσιοποιούμε αυοτούσια τα σχόλιά της): 


•    Συμπεριφορά λες και η σερβιτόρα είναι δούλος
•    Απαίτηση να πάει ο σερβιτόρος στο μπουφέ για να σερβίρει τον Κυπραίο στο pool bar
•    Φιλοδώρημα 5 σεντς.
•    Επτά άτομα ένωσαν πέντε τραπέζια και χρησιμοποίησαν 15 καρέκλες για να βάζουν σ΄ αυτές και τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως τσάντες και φουσκωτά. 
•    Παραγγελία φαγητών (από την ίδια παρέα) με διαφορά 15 λεπτών και απαίτηση να φάνε όλοι την ίδια στιγμή.
•    Φωνές και σχόλια του τύπου «η δουλειά σου πια είναι ;».

Αυτούσιο το σχόλιό της:

«Ποιοί ήρθαν και δεν μας άρεσαν. Θα πω την εμπειρία μου από πλευράς εργαζόμενου, ούτε επιχειρηματία, ούτε ως πελάτη. Δουλεύω ως σερβιτόρα τα καλοκαίρια από τα 16 μου με τα τελευταία 3 χρόνια απουσίας. Φέτος δούλεψα στον Πρωταρά πρώτη φορά , σε 4στερο ξενοδοχείο. Η προηγούμενη εμπειρία μου ήταν Αγία Νάπα και ως επί το πλείστο είχα να κάνω με εξωτερικό τουρισμό. Δεν θα μιλήσω με ποσοστά γιατί δεν θα είμαι αντικειμενική , αλλά έχω να πω ότι έχω απογοητευτεί πλήρως από την ράτσα  μας.  Savoir vivre και στοιχειώδης κανόνες ευγένειας ανύπαρκτοι. Φίλτατε μου Κύπριε, ξύπνα δεν είσαι το επίκεντρο του κόσμου και ούτε βασιλικό αίμα ρέει στις φλέβες σου. Ο εργαζόμενος σερβιτόρος δεν είναι το δουλικό σου και ούτε έρμαιο στις δικές σου υστερίες και κυκλοθυμίες. Και η κουζίνα του pool bar κλείνει στις 5 και όχι δεν θα καθυστερήσει ο μάγειρας να σχολάσει επειδή εσύ πάντα μένεις λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου να απαιτήσεις δικαιώματα με φωνές. Και υπάρχει πάνω το εστιατόριο για να φας και ΟΧΙ δεν θα πάω επάνω στο μπουφέ να πιάω φαγητό να σε σερβίρω κάτω στο pool bar επειδή όπως απαιτούσες η δουλειά μου ποιά είναι;  Η δουλειά μου αρχίζει η ώρα 9 με 6 κι η ώρα ήταν 6:20 και εσύ με κρατούσες εκεί με τις υστερίες σου. Ξέρεις έχω και εγώ οικογένεια που με περιμένει. Service σημαίνει προσφέρω υπηρεσίες συγκεκριμένες. Ζεστό χαμόγελο , κυπριακή φιλοξενία, η οποία έχει εκλείψει στις μέρες μας , αλλά όχι να εισπράττω εκμετάλλευση και χλευασμό.  Έχουμε μείνει κάτι λίγοι Κύπριοι με το αίσθημα κυπριακής φιλοξενίας. Μην μας σκοτώνεις με τον αρχοντοχωριατισμό σου. Το ότι κάνεις του ιδιοκτήτη €300 λογαριασμό δεν σημαίνει το προσωπικό είναι «κκοτσάνι» σου. Και άφησε και κανένα ευρώ φιλοδώρημα. Τα €0,05 σεντς δεν είναι tips. Στο εξωτερικό χρεώνεται στον τελικό λογαριασμό. Από το πρωί έρχεσαι και κατασκηνώνεις. 7 άτομα , σμίγεις 5 τραπέζια , 15 καρέκλες για να είναι και τα φουσκωτά και οι τσάντες σου πάνω, παίρνεις κ φέρνεις με για ψύλλου πήδημα και λέω για παραγγελίες που θα μπορούσαν να γίνουν μαζικά. Και όχι όταν παραγγέλλεις φαγητό με διαφορά 15 λεπτά το ένα από το άλλο είναι αδύνατο να φάτε όλοι την ίδια ώρα. Εγώ γιατί πρέπει να ακούω τις γκαρίδες σου και τα σχόλια του τύπου ‘η δουλειά σου πια είναι ;’. Αν ήταν η κόρη σου στη θέση μου, θα σου άρεσε; Λίγη ευγένεια δεν βλάπτει. Μάθε την και στα παιδιά σου γιατί αυτά είναι το μέλλον μας (Ζήτω που καήκαμε). Δυστυχώς δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό».

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top