ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο σχέδιο φωτοβολταϊκών: Σε αυτά τα σπίτια θα απευθύνεται – Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας στο ThemaOnline

Νέο σχέδιο φωτοβολταϊκών: Σε αυτά τα σπίτια θα απευθύνεται – Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας στο ThemaOnline

Για το νέο σχέδιο «φωτοβολταϊκά για όλους» μίλησε στο ThemaOnline, ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου μετά τη συνάντηση που είχε με την ΑΗΚ.

«Έγιναν 1-2 παρουσιάσεις από την ΑΗΚ για το τι εισηγούνται. Φαίνεται ότι θα είναι ένα σχέδιο στο οποίο θα εμπλέκετε η ΑΗΚ και κάποια χρηματοοικονομικά συστήματα και θα προσφέρεται στον τελικό αποδέκτη το σύστημα. Υπάρχουν σκέψεις για το αν θα είναι στοχευμένη η εγκατάσταση του συστήματος σε σπίτια που θα έχουν οικονομικό θέμα ή αν θα είναι για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

«Μάλλον θα είναι για όλους αλλά τα συστήματα θα είναι μικρά μέχρι μέτρια, δεν θα απευθύνεται σε οικίες οι οποίες είναι τεράστιες. Θα είναι περίπου 4-7 κιλοβάτ παραγωγή σε σπίτια, που είναι το μέσο σπίτι στην Κύπρο», εξήγησε.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Παπαναστασίου σημείωσε ότι «έγινε προσπάθεια το σύστημα να είναι υβριδικό»

«Θα πρέπει όμως να αποφευχθεί προς το παρόν λόγω του κόστους, άρα μάλλον πάμε για απλό σύστημα φωτοβολταϊκών με σκοπό να αυξηθεί η παραγωγή της πράσινης ενέργειας και να μειωθεί η παραγωγή συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής, το οποίο είναι και ο σκοπός», πρόσθεσε.

«Βάλαμε στόχο να ανακοινωθεί τέλος του Σεπτέμβρη. Αυτό το σχέδιο όμως το πιο πιθανόν να βγει όταν τα κονδύλια του προηγούμενου σχεδίου έχουν χρησιμοποιηθεί. Για να τεθεί σε εφαρμογή, πρέπει να τελειώσει το άλλο σχέδιο του Υπουργείου το οποίο δίνει τα 1500 ευρώ σε όλους που ενδιαφέρονται, με τη διαφορά ότι εκείνοι πρέπει να έχουν το κεφάλαιο, άρα πρέπει να εκλείψουν τα λεφτά από εκείνο το σχέδιο για να ξεκινήσει το καινούριο που θα απευθύνεται σε όλους», κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στη σελίδα του Υπουργείου ενέργειας και βιομηχανίας, το υφιστάμενο σχέδιο για φωτοβολταϊκά θα ισχύει μέχρι 20.12.2023 ή μέχρι εξαντλήσεως προϋπολογισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top