LIKE ONLINE

Ήταν ο Κόμης Δράκουλας χορτοφάγος; Η απόλυτη ανατροπή μετά από 500 χρόνια

Ήταν ο Κόμης Δράκουλας χορτοφάγος; Η απόλυτη ανατροπή μετά από 500 χρόνια

Μπορεί ο κόμης Δράκουλας να ήταν χορτοφάγος; Αυτό υποδεικνύει ανάλυση των ειδικών, που αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Daily Mail», και η οποία δημοσιεύθηκε και σε επιστημονικό περιοδικό.

500 χρόνια μετά το θάνατό του, οι επιστήμονες έλαβαν ορισμένα «βιομόρια» από τα γράμματα που έγραψε ο διαβόητος πολέμαρχος. Η ομάδα εξήγαγε αίμα, ιδρώτα, δακτυλικά αποτυπώματα και σάλιο από μια επιστολή τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ακριβώς 125 χρόνια από τη δημοσίευση του Δράκουλα του Στόκερ.

Η επιστολή φέρει ημερομηνία 4 Αυγούστου 1475 και γράφτηκε στους αστούς του Sibiu από έναν άνδρα που περιγράφει τον εαυτό του στο κείμενο ως «πρίγκιπα των υπεραλπικών περιοχών». Ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης ότι σύντομα θα ζούσε στο χωριό τους.

«Οι πρωτεΐνες τροφίμων που βρέθηκαν στα γράμματα βρίσκονται μόνο σε φυτικές τροφές», δήλωσε στους Times ο συν-συγγραφέας της έρευνας Gleb Zilberstein, που μαζί με τον καθηγητή Pier Giorgio Righetti του Πολυτεχνείου του Μιλάνου ανέπτυξαν τη βιοχημική ανάλυση που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή πρωτεϊνών από αντικείμενα που έχουν αγγίξει ή φορέσει άνθρωποι που έχουν πεθάνει εδώ και πολύ καιρό, όπως ανέφερε ο Guardian σε σχετικό ρεπορτάζ. «Ο βρικόλακας μπορεί να ήταν χορτοφάγος», λέει συγκεκριμένα ο Zilberstein.

Η ομάδα ανακάλυψε επίσης ότι οι επιστολές περιείχαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο φοβερός ηγεμόνας έπασχε από αιμολακρία, μια πάθηση που κάνει τους πάσχοντες να κλαίνε δάκρυα αίματος. Ο καθηγητής Vincenzo Cunsolo, επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: «Πιθανώς υπέφερε, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια της ζωής του, από μια παθολογική κατάσταση που ονομάζεται αιμολακρία (haemolacria), δηλαδή μπορούσε να χύσει δάκρυα αναμεμειγμένα με αίμα».

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Analytical Chemistry.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top