Μέχρι1/1/2025 η εγκατάσταση αυτοματισμών θέρμανσης/κλιματισμού σε μη οικιακά κτήρια

Μέχρι1/1/2025 η εγκατάσταση αυτοματισμών θέρμανσης/κλιματισμού σε μη οικιακά κτήρια

Η Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τα άρθρα 10(7) και 11(6) του περί Ρύθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης των Κτηρίων Νόμου του 2006 (Ν. 142(I)/2006), έως την 1η Ιανουαρίου 2025 όλα τα κτήρια που δεν χρησιμοποιούνται ως κατοικίες και έχουν συστήματα θέρμανσης ή κλιματισμού ωφέλιμης ονομαστικής αξίας μεγαλύτερης των 290 kW, πρέπει να εξοπλιστούν με συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενέργειας την οποία μετέδωσε το ΓΤΠ, μετά την 1η Ιανουαρίου 2025 η Υπηρεσία Ενέργειας θα διεξαγάγει έλεγχο συμμόρφωσης με τη σχετική πρόνοια του Νόμου.

Στην ανακοίνωση η Υπηρεσία διευκρινίζει ότι τα υπό αναφορά συστήματα πρέπει να επιτρέπουν, τη συνεχή παρακολούθηση, καταγραφή, ανάλυση και δυνατότητα προσαρμογής της κατανάλωσης ενέργειας, τη συγκριτική αξιολόγηση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου, εντοπίζοντας απώλειες στην αποδοτικότητα των τεχνικών συστημάτων του κτηρίου και ενημερώνοντας τον υπεύθυνο των εγκαταστάσεων ή της τεχνικής διαχείρισης του κτηρίου σχετικά με τις δυνατότητες βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και την επικοινωνία με διασυνδεδεμένα τεχνικά συστήματα κτηρίου και άλλες συσκευές εντός του κτηρίου και τη διαλειτουργικότητα με τεχνικά συστήματα κτηρίου διαφορετικών κατοχυρωμένων τεχνολογιών, μηχανισμών ή κατασκευαστών.

Η Υπηρεσία προσθέτει πως αυτή η απαίτηση του Νόμου είναι μέρος των πολιτικών και μέτρων που εφαρμόζονται με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που οφείλεται στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Σε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές στιγμές των τελευταίων ετών για το Κυπριακό, εξελίσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ όσο και μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE