ΔΙΕΘΝΗ

Μυστηριώδης λάμψη στον ουρανό πριν από τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Μυστηριώδης λάμψη στον ουρανό πριν από τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Πάνω από 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το χτύπημα του εγκέλαδου στο Μαρόκο. Και ο τραγικός απολογισμός διαρκώς αυξάνεται. Και ενώ πλήθος βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα, κάποια εξ αυτών, από κάμερες ασφαλείας, έχουν τραβήξει τα βλέμματα για μια μυστηριώδης λάμψη που εμφανίζεται πριν από τον σεισμό.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, τόσο η αιτία του φαινομένου, όσο και εάν αποτελεί «προάγγελο» καταστροφής παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αξιοσημείωτο είναι πως αυτή η λάμψη, που καταγράφηκε στο Μαρακές, δεν είναι πρωτοφανής. Έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και πριν τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, στις αρχές του έτους, ο οποίος κόστισε τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Παρότι υπάρχουν πολλές αναφορές για τις εν λόγω παράξενες λάμψεις στον ουρανό πριν από καταστροφικούς σεισμούς τις τελευταίες δεκαετίες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απαντήσεις, παρά μόνο θεωρίες. Εξάλλου αυτές δεν εμφανίζονται πάντα, όπως αναφέρει η Jerusalem Post. Ωστόσο, όταν αυτό συμβαίνει οι λάμψεις καταγράφονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση προσεισμικής λάμψης στην κάμερα χρονολογείται από το 1965 κατά τη διάρκεια ενός σεισμού στην Ιαπωνία. Στη συνέχεια, παρόμοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί στην Κίνα το 2008, στην Ιταλία το 2009 και στο Μεξικό το 2017.

Πηγή: newsbeast.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top