ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέσεις: Οι κίνδυνοι γνωριμίας από εφαρμογές - Οι κύριοι λόγοι χωρισμού σήμερα - Τι αναφέρει ειδικός στο «Τ»

Σχέσεις: Οι κίνδυνοι γνωριμίας από εφαρμογές - Οι κύριοι λόγοι χωρισμού σήμερα - Τι αναφέρει ειδικός στο «Τ»

Πολλοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από γνωριμίες μέσα από social media και εφαρμογές τύπου tinder και grindr.

Μιλώντας στο ThemaOnline, μέσα από την εμπειρία της ως σύμβουλος ζωής και σχέσεων, η Δέσποινα Χατζησάββα, αναφέρει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που έχει καταντήσει μάστιγα στην Κύπρο, είναι τα ψεύτικα προφίλ. «Έχω ενημερωθεί από πολλούς πελάτες για απάτες είτε με ψεύτικη φωτογραφία στο προφίλ, δηλαδή κάποιου άλλου ατόμου, ή φωτογραφία από πριν 10 χρόνια. Πολλοί γράφουν μάλιστα ψεύτικη ηλικία. Κάποιοι ακόμη αποκρύπτουν το ότι είναι παντρεμένοι», τόνισε η Δέσποινα Χατζησάββα.

Συμβουλεύει, παράλληλα, όλους όσοι θα βγουν ραντεβού με άτομο που γνώρισαν στα social media ή εφαρμογές, η πρώτη συνάντηση να γίνει σε δημόσιο χώρο και άτομα νεαρής ηλικίας να έχουν παρέα ή να ενημερώσουν κάποιον για το που θα πάνε και με ποιον. «Έχει έρθει εις γνώση μου περίπτωση όπου άνδρας πίεσε γυναίκα να την παραλάβει ο ίδιος από το σπίτι της για να πάνε σε εστιατόριο και τελικά την οδήγησε σε απόμερο μέρος όπου προσπάθησε να τη βιάσει», ανέφερε.

Συνέχισε σημειώνοντας πως τόσο τα ψεύτικα προφίλ όσο και τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές οδηγούν τον κόσμο στην απογοήτευση, την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους συνανθρώπους τους ακόμη και τον εγκλεισμό με αποτέλεσμα είτε να αποφασίζουν να ζουν μόνοι για το υπόλοιπο της ζωής τους ή να χρειάζεται αρκετός χρόνος για να βγουν ξανά ραντεβού και να λειτουργήσουν ομαλά μέσα σε μία σχέση.

Αιτίες χωρισμού

Ως την πλέον εύκολη λύση χαρακτηρίζει τον χωρισμό η σύμβουλος ζωής και σχέσεων, Δέσποινα Χατζησάββα, σημειώνοντας πως τα ζευγάρια - πέραν των όσων πιστεύουν στον θεσμό της οικογένειας και είναι βαθιά θρησκευόμενοι - δεν παλεύουν τόσο πολύ για το σώσιμο της σχέσης ή του γάμου τους.

Ως την μεγαλύτερη όμως αιτία χωρισμού σήμερα ορίζει τα οικονομικά, που πολλές φορές σχετίζονται με τη δεύτερη κατά σειρά αιτία, που είναι η έλλειψη επικοινωνίας. «Πολλές φορές η σωστή επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού μπορεί να βρει λύσεις και στα οικονομικά ζητήματα», τόνισε.

Άλλες συχνές αιτίες είναι το τρίτο πρόσωπο, που προκύπτει συνήθως από την μη εκδήλωση αγάπης προς τον/την σύζυγο, η καταπίεση και η ζήλια.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον γάμο, οι λόγοι που χωρίζουν οι άντρες είναι επειδή δεν είναι μονογαμικοί, βαριούνται εύκολα και δεν δείχνουν την αγάπη τους στη γυναίκα τους, παρόλο που μπορεί να την αγαπούν.

Από την πλευρά τους οι γυναίκες, 7 στις 10 χωρίζουν λόγω έλλειψης συναισθηματικής αγάπης από τον σύντροφό τους. Το υπόλοιπο ποσοστό σχετίζεται συνήθως με την ανάγκη για σεξ. Για τους άνδρες είναι το αντίστροφο.

Καταλήγοντας, η Δέσποινα Χατζησάββα προτείνει σε όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα να λάβουν βοήθεια και στήριξη από ειδικούς και να το παλέψουν. Ακόμη και αν η προσπάθεια δεν τελεσφορήσει, θα νιώθουν ότι τουλάχιστον προσπάθησαν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top